Život može biti pun izazova, iskušenja, problema, a jedna stvar je najvažnija - nikada ne odustati, ma koliko prepreke bile teške. Snagom volje možete sve, ali kada naiđu nevolje i problemi u jednoj stvari ne smete pogrešiti - to iskustvo nikada ne treba zaboraviti.

Sve što se događa u životu ima svoju svrhu, tajnu misao, lekciju... Čak i ona iskustva iz prošlosti koja su bila stresna i teška, na primer raskid veze, gubljenje posla, selidba u drugi grad, konflikt sa članom porodice - u svakom tom iskustvu smo nešto naučili. Bilo je teško, ali nas je ta situacija istovremeno osnažila. To ne znači da je trebala da se dogodi, naravno da nije, ali kada se već dogodila, onda iz nje treba učiti.

Sadguru kaže:

"Ako ti se desilo zaista loše iskustvo, u stvari je to dobro iskustvo, jer je neprocenjivo. Ono što naučiš iz nemilih momenata u životu je neprocenjivo. Ako zaboraviš to iskustvo, budala si. Samo će budala pokušati da zaboravi. Mudra osoba se mora sećati svakog svog neprijatnog iskustva bez gorčine, bez ljutnje, bez neprijatnosti; ali zauvek ostaje u tvom sećanju, da se nikada ne bi ponovila ista situacija ponovo."

Učite iz sopstvenog iskustva! Osvestite da je ovo samo životna faza koja će proći, jer sve prođe. Od nje ostaju samo lekcije koje vas štite i sprečavaju da ponovo upadnete u slične propuste.

U video prilogu ispod pogledajte šta Sadguru govori o ljutnji i besu!

Sadguru - kako da se oslobodite ljutnje i besa TikTok/sadhguruji

Izvor: Sensa