Ponekad svi treba da malo usporimo i razmislimo o tome da li se krećemo u pravcu koji nam je potreban I koji nas vodi sreći ili puštamo da nas život nosi, da prolazi pored nas dok smo mi samo posmatrači. Možemo da nazadujemo, stojimo u mestu ili da se krećemo u pravcu koji nas vodi ličnom zadovljstvu. Evo koja 4 znaka ukazuju na ti da ste na pravom putu:

1. Nemate strah od promena

Šta god da je u pitanju, ne plašite se novih stvari. Znate da nećete ceo život raditi za jednog poslodavca. Danas živite u jednom gradu ali vam nije problem da se sutra preselite negde drugde. Imate želju da otkrivate ovaj lepi svet, da probate što više, doživite… Potreba za promenom nije znak da ne znate šta hoćete i da vas ništa ne zadovoljava. Vi ste samo radoznali i neustrašivi.

2. Ne plašite se neuspeha

Kad se spotaknete i padnete, samo ustanete i obrišete prašinu sa sebe, a onda izvučete pouke i nastavite dalje bogatiji za jedno saznanje. Ako dozvolite sebi da se plašite pada, zauvek ćete biti zaglavljeni u svojoj zoni udobnosti. Danas ne bismo imali struju, avione, kompjutere, robote, inovativne lekove da nije bilo ljudi koji se nisu plašili poraza.

3. Novac vam nije na prvom mestu

Novac vam nije najvažniji u životu, ne gomilate novčanice, niti predmete. Više cenite zadovoljstvo i osećaj ispunjenja, ljude, nova iskustva. Spremni ste da radite i ne baš dobro plaćeni posao ako u njemu vidite smisao, ako se dobro osećate, srećni ste i zadovoljni onim što radite. Nikada se ne vezujete za materijalno jer znate da je prolazno.

4. Ne prihvatate kompromise u izboru partnera

Radije ćete biti sami nego s ljudima koji vam ne zaslužuju. Kada se osećate tužno što nemate svoju drugu polovinu, podsetite se da ova tuga nije ništa u poređenju sa razočaranjem i bolom zbog pogrešnog izbora. Vi znate svoju vrednost pa je kompromis po ovom pitanju za vas neprihvatljiv.

Izvor: Sensa