Iskustvo nam je pokazalo da svaki kraj znači novi početak. Čak i kada doživimo neuspeh, suočimo se sa gubitkom, preprekama, život nam ubrzo otvori neka nova vrata i pokaže drugi put, možda čak i bolji nego onaj kojim smo već koračali.

Umesto da gledate u zatvorena vrata, očajavate i stagnirate, osvrnite se oko sebe, aktivirajte čula, otvorite srce, i pokušajte da oslušnete i osetite šta vam je to novo život pripremio. Zatvorite vrata prošlosti, okrenite stranicu života. U nekom trenutku života morate pustiti ono što više nije vaše ili vam ne ide po planu, i nastaviti da živite - SREĆNO!

Sledećih 10 fraza vam mogu pomoći da započnete novo poglavlje bez straha:

1. U trenucima kada vam sve u životu ne ide po planu, nemojte paničiti. Duboko udahnite i podsetite se da lepota života leži u njegovoj nepredvidivosti.

2. Ponekad jednostavno morate da se pomirite sa činjenicom da vaš život više nikada neće biti isti. Samo treba da se podsetite da kraj nečeg starog podrazumeva početak nečeg novog.

3. Nalazite unutrašnji mir onog trenutka kada prestanete da brinete o tome šta ne možete da promenite.  Situacija je takva kakva jeste. Nosite se sa tim. Naučite lekcije koje su vam potrebne i nastavite sa svojim životom. Nije važno šta ste radili u prošlosti. Važno je šta i kako ćete sada da uradite.

4. Tajna napretka i ličnog rasta je jednostavna.  Ne morate da trošite energiju pokušavajući da promenite ono što se juče dogodilo. Umesto toga, idite napred i radite na onome što je danas u vašoj moći.

5. Čak i ako su bes i gađenje na neku situaciju iz prošlosti opravdani, ne prepuštajte se emocijama. Usmerite svu svoju snagu, misli i energiju na ono što može učiniti vaš život u sadašnjosti boljim.

6. Današnji život može biti radikalno drugačiji od onog koji ste živeli juče.  Sve je u načinu na koju posmatrate život, on će se promeniti kada promenite svoju percepciju.

7. Kakva god da je situacija, samo vi odlučujete kako ćete na nju odgovoriti.  Usporite na sekund i zapamtite ko ste. Analizirajte trenutke koji su uticali i utiču na vaš život u celini.

8. Niko vam ništa ne duguje.  Već imate sve što vam treba. Samo ste vi odgovorni za to kako možete da upravljate resursima koje već imate.

9. Nikada ništa ne odlažite za kasnije.  Ne gubite vreme čekajući "pravi trenutak" da nešto uradite. Živite u sadašnjosti i delujte sada. Preduzmite akciju danas.

10. Budite radoznali. Naučite i otkrijte nešto novo za sebe. Ovaj svet je mnogo veći nego što nam se čini. Uvek imate priliku da napravite korak ka nečemu nepoznatom. Uvek postoji prilika da se radi na novoj ideji i započne nešto novo.

Izvor: Sensa