Postoje dani koje donose divne trenutke, lepote života, nove doživljaje, ali i oni koji sivim oblacima prekriju Sunce našeg života. To su dani kada nije sve išlo po planu, kada kasnimo, umorni smo, imamo bezbroj obaveza, a malo energije, dani kada se ne osećamo da živimo svoju svrhu i naša skala raspoloženja se kreće nadole.

Koliko god bili sumorni, takvi dani se često mogu pojaviti kako biste bolje nego ikada videli mogućnosti koje su pred vama. Umesto očajanja, pokušajte da zagrebete po površini i otkrijete da i oni sa sobom mogu doneti neke važne darove. Ipak, ono što vam je potrebno kada ste neraspoloženi ili nemate volje jesu motivacija i reči podrške.

Pročitajte kojih 10 stvari treba sebi i svom srcu da kažete kada imate loš dan:

1. Ispravan stav je jedina stvar koja vam je sada potrebna. Fokusirajte se na stvari koje su zaista važne ako želite nešto da promenite. Ne osvrćite se unazad, to neće ništa promeniti. Vaša šansa je ovde i sada.

2. Često posle ovakvih dana počinjemo da cenimo srećne trenutke u životu. Na primer, ne bismo toliko uživali u letu da nemamo zimu.

3. Razmišljajte kako još uvek imate mnogo blagoslova koji mogu učiniti vašu dušu srećnom. Uvek brojite svoje srećne trenutke jer su oni zaista važni. Često u tami imamo hiljadu svetiljki, ali ako se samo fokusiramo na tamu, mi ih nećemo ni primetiti.

4. Ako želite, možete naučiti nešto važno iz bilo koje situacije. Iskustvo nije trenutak koji vam se dešava, već ono što radite sa trenutkom koji vam se dogodi.

5. Mislite da vam svaki trenutak nudi novi početak i novi kraj. Naučite da budete zahvalni i počnite tamo gde ste trenutno.

6. Nikada ne stavljajte sebe u ulogu žrtve. Zapamtite da vi kontrolišete svoje postupke.

7. Niste ono što ste bili juče, već ono što mislite da možete postati.

8. Možete ići dalje. Čak i najopasnija oluja će se kad-tad smiriti i posle nje će izaći Sunce.

9. Ne treba da vas zanima šta drugi misle o vašoj situaciji. Ako zaista želite da ponovo budete srećni, pokušajte da se oslobodite straha i prestanite da razmišljate o tome šta drugi misle o vama.

10. Ne plašite se da menjate stvari. Kada stvari ne ispadnu kako želite, vreme je da počnete da menjate nešto – od navika do rutine, do okolnosti i svega što vas koči da živite onako kako želite.

Izvor: Sensa