Ako želite da napravite nešto ukusno i kremasto za svoju proodicu i goste, predlažemo vam jedinstvenutortu koja se topi u ustima.

Nakon što je probaju, svi će želeti da prepišu ovaj recept od vas.

Tajna je u kombinaciji kremaste i hrskave strukture, a evo kako da napravite jednu od najukusnijihposlastica za samo par minuta.

Pročitajte još:

POTREBNI SU VAM JOGURT I CRNA KAFA - KREMASTA TORTA KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Jednostavno, brzo i neodoljivo (RECEPT)

RECEPT ZA KOLAČ ANĐEOSKI ROLAT - SLADAK UKUS NEBA: Kremasta i mekana poslastica koju svi obožavaju

KREMPITA NA DRUGAČIJI NAČIN: Najkremastiji kolač koji se topi u ustima (RECEPT)

Sastojci:

  • 400g integralnog keksa
  • 150 g putera
  • 250g maskarpone sira
  • 200 ml slatke pavlake
  • 60 g smeđeg šećera (može is tevija kao zamena)
  • 150g zamrznutih jagoda

Priprema:

Integralni keks izlomite na sitne komadiće, pa ubacite u blender. Mutite dok ne dobijete strukturu peska.

Pročitajte još:

4 RECEPTA ZA BAJADERE KOJE JOŠ NISTE PROBALI: sitni kolači koje najviše volimo

AKO U FRIŽIDERU IMATE JOGURT, NAPRAVITE OVAJ SUPER KREMASTI KOLAČ: Recept za jednostavnu poslasticu sa finim kremom

BRZE ČOKO KOCKE OD SAMO 2 SASTOJKA: Bogat ukus čokolade - bez pečenja (RECEPT)

Istopite puter, pa pomešajte sa keksom. Mešajte dok se ne sjedini, a zatim oblikujte kao podlugu (krug ili pravougaonik, po želji). Ostavite malo smese od keksa za gornji sloj.

Zamrznute jagode ostavite da odstoje par sati pre pripreme na sonoj temperaturi i u cediljci kako bi se ocedile od suvišne tečnosti. Dodajte ih u smesu sa sirom.

U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku, pa je sipajte u smesu sa jagodama i sirom. Dobro rulno uizmešajte ceo fil, pa a ravnomerno nanesite na podlogu od keksa.

Preko fila pospite preostali mleveni integralni keks.

Uživajtre!

Izvor: Lovesensa