Džulija Roberts jedna od najlepših žena na svetu u svojim pedesetima i dalje izgleda sjajno! U nastavku otkrijte tajnu njenog svežeg i mladenačkog izgleda. Ne voli dijete bez ugljenih hidrata jer ne može izdržati bez njene omiljene namirnice – hleba! Zato je uz pomoć svoje nutricionistkinje Keri Viat, odlučila zauzeti uravnotežen pristup u ishrani. Goodhousekeeping podelio je čak i spisak jela koje Džulija obično voli da jede tokom dana: za doručak je to domaća granola, bobičasto voće i jogurt ili mafin od šargarepe i banane, kao i sveža papaja sa jogurtom. Za ručak je na meniju pečena palenta sa artičokama ili pita od spanaća sa pšeničnim pilavom. A za večeru najčešće jede losos sa korom od đumbira, sa kinoom i kineskim povrćem ili brancin sa salsom od crnog graška i šparglama. Omiljena poslastica ove zvezde je keks. "Jer nikad nisam pojela keks koji mi se nije svideo", priznala je Džulija. 

Iako je slavna glumica koja je osvojila Oskara, Džulija je priznala da joj je ipak najvažnija uloga majke svoje troje dece. Posebno se trudi da prenese i usad zdrave navike ishrane koje je i sama naučila tokom godina. ''Kao što uvek kažem svojoj deci - morate jesti dobre stvari da biste dobili dobre stvari'.", rekla je.

Trenira četiri puta nedeljno po sat vremena. Ova slavna glumica svoj fizičku figuru održava redovnim vežbanjem joge, pilatesa i vodenih treningom. ''Ne volim vjžbanje, ali volim osećaj nakon toga”, objasnila je. "Postignuće, jasnoća, energija, snaga, radost... sve su to stvari koje sebi dajem kroz vežbanje i mogu to osetiti u svemu što radim."

Pere zube sodom bikarbonom - Očito je higijena zuba važna za ženu sa tako poznatim osmehom. Pa kako Roberts održava svoj zaštitni znak osmeha? "Perem zube sodom bikarbonom", rekla je. To je navika koju je preuzela od svog dede koji je imao samo jedan karijes u životu. 

Kao zaposlena majka koja se mora brinuti o troje djece, Džulija nije imala previše slobodnog vremena za negu kože – što ju je i dovelo do vrlo jednostavne dnevne rutine: “Uobičajeno ću samo oprati zube, oprati lice i naneti kremu za sa SPF faktorom”.

Prihvata činjenicu da će ostariti, želela to ili ne - Kad je navršila pedesetu, mnogi su je pitali koja je tajna njenog prirodnog i gracioznog starenja, na šta je ona dala odličan odgovor: "Pokušavam se pomiriti sa procesom starenja. Samo prihvatam da će se to dogoditi, sviđalo mi se to ili ne"

Izvor: Sensa