Veliki novac, ne znači nužno i dobar ukus. Stilisti iz sveta mode predstavili su obuću koju elegantne žene nikada ne nose. Kao što je Merilin Monro rekla: „Dajte devojci prave cipele i ona će osvojiti svet." Zato je bitno da povedete računa o tome šta nosite.

Wedge patike

Potpuno je nejasno sa čime ih nositi i kako stvoriti harmoničnu sliku. Nažalost, ne idu uz bilo kakvu odeću, nemilosrdno „seku“ nogu i beznadežno su zastarele. Možemo ih zamisliti na učenici, ali ne i na uspešnoj poslovnoj ženi.

Gležnjače ili čizme sa štiklama i platformom

Takvi modeli su bili veoma popularni 2010-ih, ali sada se smatraju vulgarnim. I, usput, noge vam neće zahvaliti: takva vrtoglava visina pete ne samo da ukazuje na ravnodušnost prema stilu, već je i opasna po zdravlje, jer vrlo lako možete da uganete nogu ako zgazite pogrešno.

Salonke sa platformom

Njihove najveće mane su što su neudobne i izgledaju jefitno. Udobnost, praktičnost i elegancija - to je ono na šta se bogate dame fokusiraju pri izboru obuće, odeće i dodataka. Štikla ne treba da bude duža od 10cm.

Čizme do sredine lista

Oni vizuelno čine noge deblje i kraćim, jer previše zatežu listove i stavljaju tačku na svaki pokušaj stvaranja modernog imidža. Posebno loše izgledaju sa farmerkama. Bolje je kupiti čizme preko kolena sa štiklama koje će ići do kolena. Antilop čizme takođe sada nisu u modi.

Saznajte kako da izgledate moderno, a da ne kupite ništa novo.

BONUS VIDEO:

Prolećna modna kapsula Instagram/treatingthestreetslikearunway

Sensa/A.S.