Pri ulasku u menopauzu mnoge žene se suočavaju sa neprijatnim simptomima, kao što su valunzi, noćno znojenje, gojaznost, promene raspoloženja. U kontroli neprijatnih simptoma mogu vam pomoći prirodne metode, promena načina ishrane, čak i priprema zdravih napitaka od sastojaka koje već imate kod kuće.

Donosimo vam 3 napitka koje će pomoći ženama koje ulaze u menopauzu:

Sok od paradajza - Prema nedavnoj studiji objavljenoj u "Nutritional Journalu", prirodni sok od paradajza može vam pomoći da lakše prođete kroz ovaj životni period i smanjite simptome. Ovaj napitak sadrži mnogo korisnih sastojaka kao što su likopen, gama-aminobutirna kiselina i eskuleozid A. Sok od paradajza može ponuditi širok spektar prednosti za žene u menopauzi, uključujući poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja, smanjenje psihičkog stresa i prevenciju osteoporoze. Takođe, u istoj studiji potvrđeno je da sok od paradajza smanjuje anksioznost i poboljša opšte zdravlje srca.

Ledeni čajevi - Žene koje prolaze kroz menopauzu često otkrivaju da određeni čajevi mogu pomoći kod bolova u zglobovima i grčeva. Važna je i temperatura čaja koji konzumirate, jer topli čajevi mogu kod valunga izazvati kontra efekat. Napravite ledeni čaj od voća i biljaka, a umesto šećera koristite prirodne zaslađivače poput meda ili stevije. U ledeni čaj možete dodati limun - odliačn izvor vitamina C i pokretač metabolizma.

Alkalne vode - Mnoge žene u menopauzi navode probleme sa kiselinom u želucu i loše varenje kao jedan od simptoma. Jedna studija analizirala je različite efekte vode iz slavine i alkalne vode na aktivaciju pepsina kod ljudi. Za razliku od vode iz slavine, utvrđeno je da alkalna voda dobro inaktivira pepsin i smanjuje kiselinu. Istraživači su zaključili da je alkalna voda dobar lek za ljude koji pate od gorušice.

Izvor: Sensa