Kada žena uđe u 50. godine njeno telo se polako priprema za menopauzu, mislima se vraća na ono što je bilo, pita se šta je postigla, i posmatra budućnost iz potpuno drugačije perspektive nego pre. Zabluda koju nažalost neke žene gaje jeste da svaka avantura prestaje sa godinama, da je kasno za promene, mire se sa onim što su postigle i ostaju u mestu... zaborave da rašire krila i dodirnu nove hoprizonte života.

Hajde da umesto stagniranja izaberemo da se razvijamo i postanemo svesne te čarobne lepote koje donosi život posle 50. rođendana. Hajde da sanjamo nove snove, da postanemo svesne koliko ovaj period života može biti uzbudljiv, sjajan i neverovatan, kao nikada pre. Tada oči žene od 50 počinju da sijaju drugačije - u njima su vatrene iskre koje govore: "Počinjem da živim u skladu sa sobom i za sebe!"

Žena u srednim godinama počinje da shvata da postoji bezbroj stvari na kojima može da bude zahvalna. Spremna je da kaže "hvala" za sva iskustva koja je proživela u prošlosti, čak i kada je bilo teško, naučila je lekcije.

Svakog jutra pronalazi razlog za radost, spremna da ustane iz kreveta i prigrli ovaj beskrajno zanimljiv svet. Sada je pravo vreme da bude smela i prepusti se raznim avanturama u životu. Možda ranije nije postojalo hrabrosti, vremena, bila je posvećena drugima i zaboravljala je na svoje želje. Ali sada je odlučila da živi punim plućima.

U prošlost se vraća samo radi lepih uspomena i lekcija, ali ne živi u njoj. Ona je odustala od kajanja, žaljenja, ne misli više o mogućnostima koje je ranije mislila da je propustila. Sve se događa sa razlogom, svesna je da je sada baš tamo gde i treba da bude. Prisutna je u svom životu, sanja i trudi se da živi i uživa u svakom trenutku.

Ona je nezavisna, spremna da se posveti drugima, osećajna je, ali nikada ne zapostavlja svoje unutrašnjeja. Nije sebična, već odlučuje da uradi nešto dobro za sebe. svesna je da će samo tako moći da uradi i dobre stvari za druge ljude.

Pronalazi radost u svim sitnicama koje znače život - u mirisu jutarnje kafe, u muzici, u zagrljaju, u osmehu nepoznate osobe, u čaši vina uz večeru, u plesanju , vežbanju... Svesna je da je svaka aktivnost poziv da se vatra sreće u njenom srcu rasplamsa. Radoznala je, stalno iznova otkriva svet i nastavlja da uči. Razume da je kroz širenje znanja i sfera interesovanja, uz otvoren um, njen napredak na svim poljima života zagarantovan.

Odbacuje sve ono što joj ne treba, od materijalnog do emotivnog. Sve što je sputava, sapliće ograničava nestaje iz njenog života. sa lakoćom se kreće kroz život i čuva u sebi samo ono što vredi i raduje je. Ljubav deli sa drugima na sve načine, ali ne zaboravlja na ljubav prema sebi.

I vi možete biti ovakva žena, zapravo već jeste. Samo treba u sebi da osvestite koliko ste vredni srećnog života kakav želite, kao i da shvatite da su godine koje dolaze posle 50. neverovatne i sjajne.

Izvor: Sensa