Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 načina da izgradite zdravu ljubavnu vezu ili brak posle neverstva

Ako ste odlučili da nastavite vezu nakon prevare, sledite 5 saveta!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Mnogi ljudi smatraju da je nemoguće biti ponovo srećan sa partnerom nakon preljube. Psiholozi ističu da se neverstvo doživljava kao izdaja i zadaje više emotivnog bola u odnosu na rastanke iz drugih razloga. Da li je moguće biti srećan sa partnerom nakon prevare?

Par koji je zajednički odlučio da pravaziđe prevaru, oprosti i nastavi svoje putovanje suočava se sa brojnim rizicima, a najveći rizik koji može biti toksičan po emotivni odnos je nepoverenje.

Povezane vesti

Da li će se ponovo dogoditi? Da li ćemo ikada moći ponovo da izradimo povenje?

Ovo su samo neka pitanja sa kojim se suočava osoba koju je partner prevario. Skoro svaki life coach stručnjak ističe da OPROSTITI znači zauvek otpustiti, izbrisati i nastaviti dalje, bez osvrtanja na prošlost.

Ako želite da nastavite vezu sa partnerom koji vas je prevario, to znači da ste odlučili iskrenod a oprostite i započnete novu fazu. U suprotnom, dolazi do novih rana, sukoba i sa vremenom gubljenje esencije svake veze, a to je ljubav.

5 saveta kako da ponovo izgradite zdravu emotivnu vezu ili brak nakon neverstva:

1. Pronađite zajedničko rešenje

Nakon prevare najčešće dolazi do sledećeg načina ponašanaj: Osoba koja je napravila prevaru samo želi da to ostavi iza sebe i krene dalje, dok osoba koja se oseća izdano želid a priča o tome i pronađe odgovore. Važno je u ovom trenutku da uspostavite jasan zajendički cilj, odnosno odgovorite na konkretno pitanje: Da li ste oboje spremni da zejdno radite kako bi se vaša veza obnovila?

U ovakvim slučajevima neophodan je zajednički trud kako bi u vezi ili braku vladala željena atmosfera.

2. Komunikacija

Komunikacija je najvažnija stvar za održanje svake veze, anročito ljubavne. Nakon neverstva komunikacija je neophodna ako želite da sačuvate vezu, ma koliko bila teška.

Osoba koja je prevarena želi sve da zna, a osoba koja prevari često ne želi da razgovara o greški koju je napravila.

Važno je da iznesete sve karte na sto, otvoreno razgovarate, više ništa ne skrivate... Ne plašite se da li će to pogoršati situaciju, jer ukoliko se kasnije otkrije da ste nešto prećutali ili slagali, poverenje će ponovo biti uzdrmano.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj