Zakon privlačenja je jasno definisan - Ono što zračiš, to privlačiš! Od naših misli, reči i energije koju emitujemo zavisi i kakav nas život očekuje. Zato je važno stalno slati pozitivne poruke i vibracije ka Univerzumu kako bi nam se dobra energija vraćala i snadbevala novom snagom.

Postoje određene reči, odnosno fraze koje blokiraju pozitivnu energiiju, mogućnosti i predstavljaju prepreku na putu do uspeha. Kada ih izgovorite, ka Univerzumu šaljete negativne vibracije. Evo kojih 5 stvari nikada ne treba da kažete pema Zakonu Univerzuma:

1. Ja nikada ovo neću raditi

Ovo se naravno ne odnosi na neke negativne krajnosti, već na obične i prosečne životne situacije. Rečenica "Ja to nikada ne bih uradio" u sebi ima dozu osuđivanja druge osobe. "Nikad ne reci nikad" - moguće je da se to nikad zaista i dogodi.

2. To je samo tvoj problem!

U ovoj rečenici se jasno pokazuje da nemate razvijenu empatiju. Izgovaranjem ove rečenice šaljete u svemir negativne vibracije, pokazujete da niste spremni da učestvujete u duhu zajedništv ai širite ljubav. Zakon karme prema verovanju takoiđe kažnjava ovakve postupke. Ako je neka osob auplašena ili uznemirena, obavezno razgovarajte konkretno o situaciji, ponudite pomoć, podsetite tu osobu koliko je jaka, hrabra i da ima druge mogućnosti.

3. Ne mogu

Ovo je fraza koja u potpunosti ubija sve moguće pozitivne ishode događaja. Uostalom, takva fraza se izgovara potvrdno, sa čvrstom odlukom o tome šta će se dogoditi. Univerzum vidi vašu smirenost i poniznost, daje vam ono što tražite - pomaže vam da ne možete, sklanja mogućnosti.

Umesto "Ne mogu", izgovorite "Pokušaću, daću sve od sebe i videću rezultat!"

4. Ne znam

Ovo se odnosi na to da ne znate koje su vaše želje i kakve korake ćete da preduzmete da biste napredovali. Univerzum ne voli takve trikove sa željama. Trebaju joj detalji. Specifičnost znači da je čovek čvrsto uveren u ono što mu treba. Potrebno mu je da je čovek pronašao svoj put i samopouzdano hoda po njemu. Svemir onda počinje da poštuje njegovo znanje i definisanost o načinu života koji želi da vodi i pomaže mu da to i ostvari.

Preuzmi odgovornost za sebe, svoj život i snove. Budite režiser i producent svog života i svega onoga što se događa oko vas, ali uvek pazite šta prenosite u Univerzum kroz fraze i misli i šta vam se od toga može vratiti.

Izvor: Sensa