Svi imamo dane kada sumnjamo u sebe, bilo da idemo na ispit, na razgovor za posao, na audiciju, na prezentaciju pred šefovima... U tim važnim trenucima, kada je mnogo toga uloženo, vrlo lako se pojave sumnje. i nekako uvek mislimo negativno- da nismo dovoljno dobri. Dok se spremamo, razmišljamo zbog čega to uopšte radimo i mislimo da je sve uzaludno. Da nemamo šanse.Pomišljamo da odustanemo od svega jer nam je tako lakše nego da nastavimo da se borimo.  Ali, time u startu sebi sečemo krila, uskraćujemo priliku da uspemo. Jer se plašimo da se suočimo sa strahom.

Kada sledeći put budete pomišljali da odustanete, kada glava počne da smišlja najgore scenarije, postavite sebi sledeća pitanja

- Šta ako uspem?

- Šta ako se moj vredan i napodan rad na kraju isplate?

- Šta ako se ništa loše ne desi?

- Šta ako mi se sve to svidi?

- Šta ako uspem da izborim sa svim poteškoćama i stignem do samog kraja?

- Šta ako su moje brige i slutnje bile potpuno preuveličane i neosnovane?

Kada date sebi šansu da budete uspešni u onome što ste naumili, samim tim možete. Samo treba da verujete i da ne saplićete sami sebe. Treba da se bodrite a ne da se obeshrabrujete. Jer vi to možete, stvarno! I nemojte se opterećivati šta će biti posle. Idite korak po korak, sigurno ka cilju! Budite sami sebi motivacija!

Izvor: Sensa