Svi smo bili u situaciji da nam se nekiproblem ili poteškoća ponavljaju. To nije slučajno. Zbog čega se to dešava? Odgovor možemo potražiti u zakonu privlačenja. On je jedan od glavnih zakona Univerzuma, stoga naša stvarnost u velikoj meri zavisi od toga šta mislimo i osećamo…

Evo koja su 3 razloga što vam se isti problem iznova ponavlja:

1. Stalno se žalite

Iz tog razloga najčešće privlačimo probleme u svoj život. Stalno pričamo o negativnom, govoreći isto. Stalno se žalimo, to nam prelazi u naviku, bilo da su u pitanju bolovi, posao, loši odnosi sa partnerom, deca… Tim naše pritužbe iznova i iznova privlače istu smetnju. Vežbajte da se ne žalite. U početku će biti teško, ali naučite da na pitanje kako ste kažete “sjajno”, a ne “užasno se osećam, neispavana sam i umorna”

2. Stalno razmišljate o problemu

Kada stalno brinemo i pričamo o problemu, dajemo mu još jači podsticaj. Umesto da se fokusiramo na rešenje, mi stalno samo mislimo na problem i upravo to toksično razmišljanje stvara još veće probleme. Pokušajte da kontrolišete svoje misli, iako to neće biti lako. Kada ste opsednuti nekim problemom, pokušajte da odvratite pažnju nečim. Na primer, recite: „Mogu da se nosim sa ovom nevoljom malo kasnije, ali za sada želim da se fokusiram na nešto zanimljivije.“ Zatim pronađite aktivnost koja vas čini srećnim. Pogledajte film, slušajte muziku, bavite se svojim hobijem. Čak i ako uspete da promenite svoje svesno razmišljanje, neželjene nesvesne misli će vam i dalje dolaziti s vremena na vreme, ali nemojte ih se plašiti. Naučite da ih kontrolišete.

3. Delujete iz straha

Akcije koje preduzimamo imaju snažan uticaj na okolnosti koje privlačimo. Često nas određeni problemi primoravaju da se plašimo i da iz straha preduzimamo određene radnje. Na primer, mnogi koji se trude da ostanu zdravi, ponašaju se tako kao da se plaše da će se razboleti. Non-stop peru ruke, ne zdrave se, izbegavaju okupljanja, opsesivno uzimaju vitamine… Umesto da nam pomogne, ova negativna, zastrašujuća fiksacija samo povećava šanse za dobijanje bolesti jer Univerzum oseća da strah pokreće sve što radimo i na kraju dobijamo ono na šta se fokusiramo.

Stoga, ako vas muči isti problem, pokušajte da izbegnete da stalno pričate o njemu, oslobodite se opsesivnih misli i pokušajte da sprečite da vaše postupke kontroliše strah. Ovakav pristup će smanjiti (i na kraju trajno eliminisati) nivo negativne koncentracije koja privlači isti problem u vaš život iznova i iznova.

Izvor: Sensa