Svako od nas ima mnogo darova. Izaberite barem jedan kojim ćete obasjati svet i delite ga nesebično celog meseca!

Decembar... Crveno toplo i ušuškano. Miriše na cimet, muskatni oraščić, kuvano vino i toplu čokoladu. Miriše na dom, borovinu i praznike... Topla crvena boja se razliva kroz izloge u Bulevaru kralja Aleksandra... Sijaju zlatne kuglice, ukrasi i šljokice, upletene u zelene grane novogodišnjih jelki. I hiljade blještavih svetiljki koje nagoveštavaju neku novu, drugačiju realnost... Mirisi pečenog kestenja, pomalo smrznute ruke, topli udobni kaput, piše Jelena Milanović, Coach energetske transformacije,
Access bars & body process facilitator, Coach, nlp trener.

Volim ovo doba godine kada se sumira sve i kada zahvalnost nadmašuje sve postignuto. Čini mi se kao da su darovi svuda oko nas. Kao da nas sam Život daruje u decembru. Koliko je samo razloga za zahvalnost! I koliko je razloga radost! I kako samo shvatamo život zdravo za gotovo, ne razmišljajući da smo srećni, i povlašćeni što smo živi i što živimo baš danas u vreme ovako velikih promena na planeti Zemlji!

Koliko smo blagosloveni što imamo znanja i alate da možemo pročistiti stare, ustajale energije – svoje i svojih predaka, i dopustiti da do nas dopiru samo njihova mudrost i podstrek!

ZAISTA JE DIVNO DANAS BITI ŽIV! SVEDOČITI KAKO SE ŽIVOT RAZVIJA I MENJA PRED NAŠIM OČIMA, KAKO SE RUŠE STARE FORME I NESTAJU PRED NOVOM SVEŠĆU I HRABROŠĆU SVIH NAS KOJI SMO SE PROBUDILI!

Svih nas koji znamo da je ovo jedan od najvažnijih trenutak u istoriji čovečanstva, kada moramo (ne trebalo bi već kada smo dužni) – da budemo primer buđenja, primer nove dimenzije života, primer onih koji su u potpunosti spremni za novo doba koje je već tu. Doba u kome odluke donosimo iz srca, doba u kome preuzimamo odgovornost za sebe i svoje postupke, doba u kome nema manipulativnih igrica, doba u kome je model žrtve davna prošlost.

Koliko smo samo srećni što nam se ukazala prilika da učestvujemo u buđenju sveta koji sada postoji
kao naše ogledalo, i ogleda se u drugima sa kojima se srećemo.

I ZATO MOLIM SVE VAS KOJI ČITATE OVAJ TEKST – MESEC DECEMBAR POSVETITE DARIVANJU. ALI NE POKLONA U FIZIČKOM SMISLU, VEĆ SVEMU ONOME ŠTO IMATE U SEBI, A NEOPHODNO JE DA DATE SVETU – neka je to vaš dar pevanja, sviranja, isceljivanja. Neka je to vaš dar pisanja, plesa ili slikanja, dajte ga nesebično i pustite da inspiracija teče kroz vas, kako biste probudili i druge ljude kroz svoje darove!

Hajde da napravimo domino efekat, neka se svetom proširi virus sreće i darova koje imamo! Hajde da damo svoj doprinos svetu i planeti kroz svoje darove! A svako od nas ih ima mnogo. Izaberite barem jedan kojim ćete obasjati svet i delite ga nesebično celog meseca!

NEKA TO BUDE VAŠ DOPRINOS SVESTI, LJUDIMA, I VAŠA ZAHVALNOST ŽIVOTU!

Setite se kome je sve potrebna vaša energija, vaš dar. Setite se da ste i vi nekada dobili od nekoga dar – toplu reč, zagrljaj, pesmu, knjigu koju je napisao za vas, kuvano vino, kolač sa cimetom ili nešto treće... Znate, krug se vrti stalno, zato toplog i otvorenogsrca darujte i neke potpuno nepoznate ljude možda samo vašim prisustvom i toplim pogledom... Neka nam naredna i sve ostale godine budu darovi koje skupljamo na ogrlici života i nesebično ih delimo sa svetom! Neka nam decembar bude
svima na Dar! Živeli!

Izvor: Sensa