U životu se suočavamo sa raznim preprekama i olujama, a posle mnogih koje smo do sada prešli postali smo jači i spremniji da se borimo za svoje snove. U teškim vremenima postoje dve opcije - ili ćemo očajavati i tapkati u mestu ili ćemo pronaći snagu koja nam je potrebna i maksimalno je iskoristiti.

Evo koje 4 važne istine vam mogu pomoći da prebrodite teška vremena:

1. Bol je deo života i mi ga možemo prevazići - Plašimo se sebe, sopstvene istine i svojih osećanja. Pričamo o tome da želimo iskrenost, ali se krijemo iza maski svaki dan, trenutak po trenutak. Krijemo se od svojih emocija i uopšte ne pokazujemo ko smo zapravo. Učeni smo da je bol loš osećaj, da ranjivost pripada slabim ljudima. Međutim, kako se uopšte možemo suočiti sa stvarnim životom i istinskom ljubavlju ako se plašimo da osetimo ono što zaista osećamo?

2. Ako krenete na put sa pozitivnim načinom razmišljanja, bitka je napola dobijena - U redu je imati teške dane i vremena. Svedoci smo da život nije divan sve vreme. Međutim, u teškim trenucima morate se pomiriti sa stvarnošću, prihvatiti ono što vam se dešava i shvatiti u suočavanju sa teškoćama da možete da porastete. Život nije savršen, ali sigurno može biti lep. Naš cilj ne bi trebalo da bude da stvorimo savršen život, već da živimo nesavršen život sa mnogo posebnih trenutaka. To možete učintii tako što ćete promeniti misli - izbacite iz glave one koje su negativne i sabotiraju vas, a usvojiti one koje su važne i dobre.

3. Vaši najveći strahovi čak i ne postoje u stvarnosti - Kada su teška vremena, može biti teško pratiti svoje srce i istupiti napred, ali nikako ne biste trebali da dozvolite da vas strah blokira. Iako u nekim situacijama strah može da nas preplavi, on nije jači od vas. Strah je dubok jer vaš um dozvoljava da on to bude. Možete preuzeti kontrolu, možete to učiniti - ključ je da priznate šta osećate i prihvatite to. Borite se da prevaziđete strahove i priznajte da se većina vaših negativnih slutnji zapravo nikada nije dogodila.

4. Sadašnjost je sve o čemu treba da brinete - Život se ne živi u nekoj dalekoj, zamišljenoj zemlji gde je sve savršeno. Čovek živi ovde i sada, sa stvarnošću, u ovom trenutku. Sjajno je da se trudite da stvorite bolji život sutra, ali da biste to uradili morate obratiti pažnju na trenutak u kojem živite sada.

Izvor: Sensa