Porodica, karijera, dom, društveni život - postoje ženekojima nije problem da žongliraju sa svim ovim stvarima. Čini se da uspevaju na svakom polju - to su žene koje mogu sve. Kako im to uspeva?

Poznajete one neumorne žene koje očigledno mogu da postignu sve što žele, ostvarene su na više polja? One su potpuna suprotnost od onih ljudi koji se žale i ništa ne preduzimaju, jer one uživaju u tome što su postigle. To su one uvek negovane, samouverene žene koje nam izglčedaju kao da ne mogu da naprave grešku, a čak i kada je naprave, spremne su da se brzo podignu na noge i nastave dalje. Gde je skrivena njihova snaga? Da li imaju specijalne moći?

U stvarnosti, ne postoje neumorne žene ili savršene žene - Nijedna žena nije uvek sveža, uvek uredna, disciplinovana i sa savršenim izgledom. Svaka žena ima lepe dane, kada stvari idu po planu, ali i teške dane, kojima kao da nikad kraja. Vreme je da priznamo: možemo da izgledamo šarmantno u besprekorno krojenoj haljini, sa profesionalnom šminkom i savršenom frizurom, ali možemo biti i nesigurni kada nam je težak dan. Možemo da ležimo u krevetu, nemamo energije ni za koga i za bilo šta. I ove stvari su sasvim normalne. Tajna je samo u tome što su ove žene naučile neke suštinske stvari, koje svakodnevno primenjuju:

1. One saopštavaju svoje potrebe
Te naizgled savršene žene su žene koje su naučile da traže pomoć i saopštavaju svoje potrebe. Ima žena koje znaju kada da delegiraju određene zadatke i koje su prihvatile da nemaju uvek kontrolu. Ima žena koje traže pomoć od partnera, porodice ili tima na poslu.

2. Naučile su koliko je važno postaviti određene granice
Ove žene imaju vremena da sve to urade upravo zato što su naučile da postavljaju granice. Više ne troše vreme i energiju na sitnice koje im nimalo ne pomažu - naučile su mnogim stvarima i ljudima da kažu NE. Uključuju se samo u one projekte za koje znaju da mogu da dovedu do kraja. Zanimaju ih stvari koje ih istinski čine srećnim i više ne učestvuju u događajima samo zato što "moraju". Tako imaju više vremena za sebe i svoju porodicu.

3. Brine se o sebi
Daju sebi trenutke mira, opuštajuće dane i uspešno pokušavaju da smanje svakodnevni stres. Koliko god da je svakodnevni život užurban, oni traže pomoć i daju sebi nekoliko trenutaka spokoja, mira i lepota samo za sebe. Bilo da ovo podrazumeva ceo dan u spa ili samo kafu sa najboljim prijateljem, one brinu o sebi i svom mentalnom zdravlju

I na kraju, ne zaboravite da ne postoje savršene žene, pa prestanite da se poredite ili da se osećate kao da ne radite dovoljno dobrih stvari. Počnite više da se fokusirate na ono što je dobro i što vas čini srećnim.

(Sensa)