"Razmišljaj kao kraljica. Kraljica se ne plaši neuspeha. Neuspeh je samo još jedan korak do veličanstvenosti." - Opra Vinfri

Ako poznajete jaku ženu ili ste jedna od njih, onda će vam ovo biti poznato. Ona ima posebnu auru. Nju je nemoguće zaboraviti. Ona bukvalno odiše uspehom i samopoštovanjem.

Takva žena je dostojanstveno prošla sve testove i nije se slomila. Svaki događaj u njenom životu je iskustvo. Iskustvo kome je dodeljeno posebno poglavlje života.

Snažna žena sama kontroliše brod svog života. Uspela je da nauči iz svakog neuspeha. Snažna žena je stvorila sebe takvu kakva jeste danas, nije preko noći postala tako snažna.

Ona zna da je važno da pruži sebi ono što joj treba. Zato se oslanja na sebe. Poštuje i veruje sebi. To je ono što joj daje snagu da ide napred.

Snažna žena je samouverena i ambiciozna. Ona je hrabra i nije bez avanturizma. Zna kako da rizikuje. Ona je odavno prepoznala činjenicu da su ovi kvaliteti neophodni za postizanje ciljeva i ostvarenje snova.

Jaka žena nije svemoćna žena. Ona nije lišena emocija, nije superiorna, i ona pati i pada, ali uvek ustaje. Može biti nežna, emotivna, puna ljubavi i osetljiva. Samo se uvek seća ko je ona. I ne dozvoljava muškarcima ili bilo kome drugom da određuju njenu percepciju sebe i života uopšte. U tome leži razlika.

Mnoge jake žene znaju kako to izgleda kada ostanu same. Ali naučile su da iskoriste usamljenost u svoju korist. One neće patiti zbog toga što nema poruke ili poziva, neće da troše vreme na partnere koji ne znaju da je cene.

Jaka žena je pokretačka snaga na koju treba računati. Snažna žena jasno vidi svoj cilj i ide ka njemu. Ona zna da će njen život biti onakav kakvim ga ona sama kreira. Takva žena sama postavlja granice, koje niko ne bi trebalo da pređe.

Jake žene znaju da razlikuju zrelog muškarca od nezrelog i manipulativnog. Jaka žena zna razliku između muškarca koji je u stanju da donosi sopstvene odluke i onog koji traži pokroviteljstvo. Ona ume da razlikuje muškarca kojeg zanima samo nešto prolazno od onog koji je spremna da voli. Ona jasno zna šta želi. I dobija ono što želi.

Važno je da jaka žena razume koliko je važno voleti sebe. Zna da samo ako je u stanju da se brine o sebi, može dati ljubav nekom drugom. Možda je sve ovo lakše reći nego učiniti. Ovo nije sasvim tačno.

Šta god da se desi u životu, vaš stav prema onome što se dešava zavisi od vašeg izbora. Samo jedna odluka vas deli od prilike da postanete bolji. Zaslužujete ljubav, zaslužujete da budete svoje, voljene i da volite, posebne i uspešne - vi ste to već, drage žene!

(Sensa)