Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

6 vrsta manipulatora koji ugrožavaju vašu energiju: evo kako da ih na vreme otkrijete

Manipulatori su specifičan tip ljudi koji mogu dobro da nas namuče u životu, ne dolaze uvek u istom obliku. Manipulatora ima raznih a lakše ćete ih prepoznate ako znate koje sve maske nose.

  Izvor: Shutterstock

Simpatični manipulator

Ova maska je najčešća i ujedno najopasnija jer savršeno prikriva igru manipulatora. On je otvoren, nasmejan i često pažljiv prema vama i drugima. Govori mnogo i bez poteškoća. Obično zauzme poziciju i pronađe svoje mesto. Mesto koje je pripadalo vama postaje, naravno, njegovo.

Najčešće je potrebno provesti dosta vremena u društvu manipulatora sa simpatičnom maskom da biste otkrili njegovu igru. Nekima to nikad ne uspe. Uglavnom je ekstrovertan, veseo, govori sa lakoćom i često previše, na trenutke je pažljiv i ljubazan prema drugima, aktivan i pun života. Može imati dobar ukus, sjajne ideje, biti izvrstan kuvar, domišljat i vešt majstor. Kako zna sjajno da istakne svoje vrednosti, svoju paukovu mrežu mirno plete sa konačnim ciljem – da i zadnjeg neznanca strpa u „svoj džep”.

Povezane vesti

Manipulator zavodnik

Manipulator zavodnik obično je i fizički privlačan. On ima ono što nazivamo šarmom. Njegova odeća, nakit, automobil i stvari kojima je okružen podižu mu vrednost. Ima običaj da gleda sagovornika direktno u oči. Pri tome može postavljati pitanja koja mogu biti vrlo neprijatna. On sam nastoji da izbegne konkretan odgovor na vaša pitanja jer tako zadržava veo tajanstvenosti. Od drugih uzima ono što želi, ali ne daje mnogo više od laskanja. Njegov glavni cilj je da se drugima svidi i fascinira ih.
Neodoljivo privlačione koji su osetljivi na određene naglašene karakteristike njegove ličnosti, a to mogu biti njegov umiljat glas, fizičke osobine, lepota, inteligencija, znanje, njegova izrazita ljubaznost. Kada imamo posla sa manipulatorom zavodnikom, na umu uvek treba imati činjenicu da nas fascinacija bilo kime ili bilo čime nikad neće osloboditi, nego će nas, naprotiv, zarobiti i pokoriti.

Povezane vesti

Manipulator altruista

Manipulator altruist je pre svega altruističan. Naime, on će vam dati sve i sve će učiniti za vas. Naravno, pod određenim uslovima koje ćete saznati posle. Može vas zasipati poklonima, a da to niste tražili. Ali, ubrzo ćete saznati kako sve što ste dobili ima svoju cenu i razlog. Ono čime on manipuliše jeste načelo reciprociteta. Drugim rečima, daje vam ono što niste ni pitali, ni tražili, da bi naknadno dobio ono što on želi. Kako je izrazito „dobar”, teško ga je odbiti. Na kraju uvek traži mnogo više nego što je dao.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj