Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA PRESTANETE DA SE NERVIRATE ZA SVAKU SITNICU I POČNETE DA ŽIVITE: Ovih 6 saveta pomažu da uvek smanjite stres!

Kako da prestanete da se nervirate - 6 saveta koji pomažu da pronađete unutrašnji mir u svakoj situaciji!

 Kako da prestanete da se nervirate. Izvor: Shutterstock

U savremenom užurbanom životu često smo pod stresom. Postoji toliko obaveza i aktivnosti koje treba uraditi u kraktom roku, a tako malo vremena da se posvetite sebi. Ovo izaziva stres, frustraciju, nezadovoljstvo i nevozu. Počinjemo da se nerviramo zbog sitnica, ato samo blokira naš ivot, razvoj i put ka sreći. Kako da prestanemo da budemo nervozni i počnemo da živimo? Donosimo vam nekoliko praktivčnih saveta koji vam mogu pomoći da zaustavite nervozu:

Pročitajte još

1. Osvestite da se nervozom ništa ne rešava, već samo sve više komplikuje i stagnira - Kada se osećate nesigurno, znoje vam se dlanovi, plašite se da nećete uspeti, ne možete da se koncentrišete povećan je pritisak, konfuzni ste, dolazi do bržeg otkucaja srca... a Sa li vam ovo pomaže da se nosite sa stresnim situacijama? Naravno da ne! Stres je samo vaša reakcija na ono što se dešava i šta god da se desi, uvek možete reagovati na različite načine! Vi birate da li će to biti nervoza ili mir! Nervoza može postati loša navika, a svih loših navika možemo se rešiti kada to čvrsto odlučimo!

2. Razmislite o svim onim događajima koji vas teraju u nervozu: zove vas šef, polažete ispit, očekujete neprijatan razgovor. Razmislite o svim ovim stvarima, procenite stepen njihove važnosti za vaš život. U takvim trenucima fokusirajte se na svrhu svog života, razmišljajte o budućnosti, odvratite pažnju od sadašnjeg trenutka. Kada sagledate širu sliku, mnoge stavri oko kojih ste uznemireni mogu postati sitnice, što svakako i jesu, pa stoga neće biti vredne vaših briga

3. Kako se smiriti pred važan događaj - Koliko god da je značajan, u svakom slučaju, ni najgori ishod takvog događaja za vas neće značiti kraj vašeg života: nema potrebe da sve dramatizujete i precenjujete. Upravo iz same važnosti ovog događaja proizilazi potreba da budemo smireni i da se ne brinemo. Ako je događaj toliko važan, ne dozvolite da ga nervoza uništi. Oslobodite glavu od misli, opustite telo, izdahnite duboko i udahnite. Najjednostavnije vežbe disanja će vam pomoći da se opustite.

Saznajte i...

4. Predstavite smirenost - Pokušajte da pokažete spoljašnju smirenost. Ovo nije samo da biste obmanuli svoje protivnike o vašem trenutnom stanju. Izraz spoljašnjeg mira pomaže da se postigne unutrašnji mir. Ovo funkcioniše na principu povratne informacije, ne samo da vaše blagostanje određuje vaše izraze lica, već i izrazi lica određuju vaše blagostanje. Ovaj princip je lako testirati: kada se nekome osmehnete, osećate se bolje i vedrije, čak i ako ste ranije bili neraspoloženi.

5. Uopšte ne treba stvarati razloge za nervozu - Razmislite unapred i pripremite se za poslovne i važne sastanke, uradite sve na vreme i ne odlažite do poslednjeg trenutka! Uvek imajte u glavi gotov plan, a po mogućnosti nekoliko! Ovo može značajno smanjiti nervozu, i uopšte doprineti uspehu u životu. Ovo je veoma važan i koristan savet koji svako može da primeni - iskoristite ga!

6. Osvestite da nema svrhe nervirati se zbog stvari na koje ne možete da utičete - Kada je nešto van domena vašeg uticaja i ne možete ništa da utičete da bi se situacija preokrenula, važno je osvestiti da vi nemate nikakvu ulogu u toj situaciji. Onda je svako nerviranje besmisleno, samo gubljenje vremena i mentalnog zdravlja. Zapamtite, vi birate kako ćete reagovati u svakoj situaciji, pa one koje su van vašeg domena uticaja uklonite iz svojih misli, a fokusirajte se na stavri koje su važne za vap život i razvoj.

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj