Psiholozi su došli na ideju da naprave test ličnosti, koji nam neće oduzeti mnogo vremena da ga odradimo, ali će nam dosta reći o našim izborima i životu koji vodimo. Naša podsvest skriva mnogo toga, i sada je trenutak da razotkrijemo skrivenu stranu našeg uma. Oduvek smo na osnovu odabira nečijih boja, mogli da zaključimo o kakvoj osobi je reč, što se tiče njenih nekih senzibiliteta. Zato boje predstavljaju konstantnu inspiraciju za psihologe, što se tiče kreiranja testova. Evo testa ličnosti koji se radi na osnovu podsvesti. Ispred vas su 4 vrata različitih boja. Ključna pitanja su da li želite da prođete kroz njih ili ne, i na šta vas asocira boja koju vidite ispred sebe. Poenta testa je da ne razmišljate previše i da ne dajete racionalne odgovore, već šta vam prvo padne na pamet. Pa da počnemo!

Ispred vas su roza vrata. Da li želite da uđete? Koje su prve asocijacije na rozu boju?

roza vrata
Shuitterstock roza vrata

 Ispred vas su plava vrata. Da li želite da uđete? Koje su prve asocijacije na plavu boju?

plava vrata.jpg
Shutterstock 

 Ispred vas su crvena vrata. Da li želite da uđete? Koje su prve asocijacije na crvenu boju?

crvena vrata
Shutterstock crvena vrata

Ispred vas su bela vrata. Da li želite da uđete? Koje su prve asocijacije na belu boju?

bela vrata.jpg
Shtterstock 

1. Roza vrata predstavljaju detinjstvo. Ako ste prošli kroz vrata i ako su asocijacije bile prijatne i nežne sa ljudima oko vas, to govori da ste imali srećno detinjstvo. Ukoliko niste želeli da prođete kroz vrata, to govori da postoje neke nerešene stvari, i da vam taj period nije prošao baš najlepše. Vodite računa dosta o asocijama, one sve govore. Ako ste na primer videli samo roditelja, to znači da ste svu ljubav i pažnju dobili od njega u tom periodu.

2. Plava vrata predstavljaju ljubav i brak. Ako ste želeli da prođete kroz vrata to znači da ste otvoreni za ljubav, a ukoliko niste želeli da prođete to znači da postoji određeni strah da ne budete povređeni. Veoma je bitno šta vidite ispred sebe kada pomislite na plavu boju. Ukoliko vidite slobodu, prostranstvo,kreativnost, to znači da za vas partnerstvo predstavlja zajednički rast i da vam je potrebna sloboda da biste funkcionisali u braku. Sa druge strane ako vas vežu neprijatne asocijacije za ovu boju, to znači da ste imali negativna iskustva u prethodnim vezama ili da su nesrećni primeri iz okruženja uticali na vas da razvijete gard.

3. Crvena vrata predstavljaju strast i seksualnost. Ukoliko ste prošli kroz vrata, ako su vam strastvene slike padale na pamet, kao što je crveni karmin, ruža ili vatra, onda ste osoba koja je veoma slobodna i otvorena na polju seksualnosti. Međutim ako niste želeli da prođete, i ako su vas neprijatne asocijacije okupirale, onda postoji nešto što vas muči. To mogu biti neke predrasude koje su vam se usadile u ranom detinjstvu ili neka negativna uspomena koja je napravila blokadu.

4. Bela vrata predstavljaju smrt. Bela boja je vaš odnos prema smrti, kako je posmatrate. Ako ste prošli kroz vrata i videli svetlost, porodicu, mir, to znači da se ne plašite smrti i onoga što dolazi posle. Verujete da smrt nije kraj i da duša nastavlja dalje svoj put. Međutim ako niste želeli da uđete i ako vas je asociralo na bolnicu ili na nešto drugo negativno, to znači da imate strahod smrti i da verujete isključivo u ovozemaljski život.

Saznajte na osnovu Arnovog testa ličnosti da li ste hipersenzitivni.

BONUS VIDEO: 

Test ličnosti od 15 sekundi TikTok/sambucha

   Izvor: Sensa