Psiholog Jan Volas je analizirao više od 150.000 snova tokom 30 godina svog rada i napravio listu devet snova koje ljudi najčešće sanjaju, njihovo značenje i šta bi trebalo da naučite iz njih.

1. Pronalazak nepoznate sobe

Šta to znači: soba u nekoj kući predstavlja različite aspekte vašeg karaktera. Kad pronađete sobu koju niko ne koristi, to znači da otkrivate talenat kog ranije niste bili svesni.

Kako da razumemo poruke koje dobijamo u snovima...

Šta treba da radite: provodite više vremena istražujući svoje talente, kako biste otvarali vrata nepoznatog i na javi.

2. Vozilo bez kontrole

Šta to znači: automobil predstavlja vašu sposobnost da napredujete ka nekom cilju. Na javi to znači da osećate da nemate dovoljno kontrole na vašem putu ka uspehu.

Šta treba da radite: umesto da se trudite da preuzemete kontrolu nad situacijom, Volas smatra da treba da se opustite i pustite osnovne instinkte da preuzmu "volan".

3. Padanje

Šta to znači: ako osećate da padate u snu, to znači da se suviše grčevito držite za neku situaciju na javi. Sa nečim jednostavno morate da se pomirite.

Šta treba da radite: umesto da se brinete zbog gubljenja kontrole, treba da imate više poverenja u sebe i druge i da verujete da će sve doći na svoje mesto.

4. Letenje

Šta to znači: ako sanjate da letite, to znači da ste se oslobodili okolnosti koje su vas sputavale.

Šta treba da radite: iako možda ovaj osećaj slobode pripisujete trenutnoj sreći ili slučajnosti, obično je posledica toga što ste uspeli da donesete tešku odluku i izdignete se iznad ograničenja koja nameće večika odgovornost, kaže Volas.

5. Nepripremljeni na ispitu

Šta to znači: verovatno ste barem jednom sanjali da izlazite pred profesora potpuno nepripremljeni. To znači da suviše kritički posmatrate svoj učinak na javi.

Šta treba da radite: umesto da se stalno preispitujete, pravi test vašeg karaktera je da prihvatite svoje talente i budete ponosni na svoje znanje i dostignuća.

6. Goli na javnom mestu

Šta to znači: svaki čovek bira odeću kako bi predstavio sebe na određen način ljudima s kojima se susreće. To što sanjate da ste goli na javnom mestu sugeriše da postoje situacije na javi, koje vas čine suviše ranjivim i izloženim.

Šta treba da radite: iako ste možda stidljivi, ili zazirete od bližeg kontakta, nekad treba da se opustite i otvorite prema drugima, kako bi vas videli u punom sjaju.

7. Bez toaleta na vidiku

Šta to znači: toaleti u snovima predstavljaju čovekove osnovne potrebe. Ako sanjate da vam je hitno potreban toalet, a nigde nema ni jednog, to znači da ne ispoljavate jasno svoje potrebe na javi.

Šta treba da radite: više brinite o svojim potrebama, nego o potrebama drugih.

8. Zubi koji ispadaju

Šta to znači: zubi simbolizuju vaše samopouzdanje i moć. Ako sanjate da vam zubi ispadaju, verovatno ste u situacij u kojoj se urušava vaše samopoštovanje.

Šta treba da radite: umesto da neke probleme vidite kao gubljenje moći, pokušajte da mirno razmislite o činjenicama i prihvatite izazove.

9. Neko vas juri

Šta to znači: kada sanjate da vas neko juri, na javi verovatno želite da se suočite s nekim problemom ili osobom, ali ne znate kako to da učinite.

9 stvari koje nismo znali o snovima...

Šta treba da uradite: to je odlična prilika da prihvatite neku ličnu ambiciju. Iako deluje zastrašujuće, to vam može pomoći da bolje prihvatite svoje talente i postanete odlučniji na putu ka uspehu.

Izvor: b92