Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da uklonite rizične energetske blokade: joga tradicija koja nas uči sreći

Odlike jogina su srećno lice, svetlo u očima i zdravo telo. Kako se sreća uči kroz jogu pričamo sa jogačarijom (Yogacharya) Jadrankom Miklecom, posvećenim joga učiteljem.

  Izvor: Shutterstock

Kao i život sam, jogu učimo celog života. Oni koji kao posvećeni vežbači ili učitelji prepoznaju mogućnosti koje im joga otvara, isto tako shvataju da je put joge ‒ put učenja. Ne postoji trenutak kada možete da zastanete i kažete: „E, sada sam sve naučio”. Lepota integrisanja sa kosmičkom fiziologijom kroz jogu jeste upravo njen kvalitet bezvremenosti i konstantnog trajanja.

Put oslobađanja blokada u telu i umu zapravo je vraćanje u stanje dečije radosti kojim nas vodi iskusan joga učitelj. Kako bismo na pravi način svoje telo oslobodili blokada, potrebno je da nas vodi učitelj koji dobro poznaje sve nijanse pokreta i kompleksnu povezanost uma i tela. Široko poznavanje kompleksnosti joge, veda, ajurvede i tananih diferencijacija svakog pojedinca za iskusnog joga učitelja obavezan su preduslov za ispravan pristup.

Povezane vesti

Jogačarija Jadranko Miklec jedan je od takvih učitelja koji se posvetio obrazovanju drugih učitelja na koje će sa poverenjem moći da se oslone svi budući vežbači. Od rane mladosti zainteresovao se za jogu i transcedentalnu meditaciju i kroz konstantno učenje i usavršavanje dostigao poziciju jednog od najvećih autoriteta na tom polju. Autor je šest knjiga o jogi, bio je na čelu nacionalnog programa transcendentalne meditacije za Hrvatsku, predsednik Saveza za TM i blizak saradnik Mahariši Maheš Jogija (Maharishi Mahesh Yogi). Organizovao je niz skupova, tečajeva, međunarodnih skupova svetskog mira.

Dugi niz godina izučava jogu, ajurvedu, lečenje lekovitim biljem, metode bioenergetskog isceljivanja, te 1991. godine stiče status učitelja Maharišijeve vedske nauke i postaje član nastavničkog osoblja Maharishi University of Natural Law u Mentmoru u Engleskoj. Jadranko Miklec je takođe međunarodni glavni sekretar Svetske Akademije za ajurvedu iz Indije, koja mu je dodelila titulu Vanaushadi Bhishagacharya (stručnjak za lekovito bilje). Titulu jogačarija dobio je od Evropske joga federacije, čiji je i potpredsednik.

Još je mnogo značajnih stavki iz Jadrankove biografije, ali najvažnija jeste da je kreator edukacije za joga učitelje koja traje šeststo sati i koja obuhvata možda najdetaljnija znanja iz oblasti meditacije, ajurvede, veda, joge i drugih povezanih nauka.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj