Pilates pomaže da uspostavite konekciju između tela i uma, pa nam redovno vežbanje pilatesa omogućava da čujemo skrivene poruke našeg tela, piše Lovesensa.

Lepota pilates vežbi za stomak je u tome što deluje na najdublji sloj stomaka - "transversus"- i oblikuje unutrašnji pojas abdomena.

Od pilates vežbi možete skinuti masne naslage sa stomaka i postići na svom struku efekat korseta. Uz adevatnu ishranu rezultati će ubrzo biti vidljivi.

Evo koje 3 pilates vežbe pomažu da imate ravan i zategnut stomak:

1. Trbušnjaci sa podignutim nogama

Lezite na leđa, odvojite vrat i ramena od podloge i stavite ruke iznad glave. Ispružene i skupljene noge podižite na gore, pa spuštajte do dna, ali ne oslanjajući noge na podlogu. Podižite noge do visine koja ne ugrožava lumbalni deo leđa. Uradite svakog dana 10 ovakvih trbušnjaka.

2. Trbušnjaci sa opuštenim nogama

Lezite na leđa, ruke stavite iza glave i podižite se skroz na gore, ne pomerajući noge sa podloge. Vežbu ponavljajte oko 6 puta dnevno.

3. Rotacija

Lezite na desni bok, desnu ruku savijte u laktu (90 stepeni), a stopala stavite jedno preko drugog. Izdignite se, tako da se osanjate na podlakticu i šaku desne ruke, a levu ruku ispružite skroz na gore, pa je savijte ispod sebe, odnosno u prostor između vašeg tela i podloge. Pratite pokret leve ruke pogledom i vežbu uradite po 8 puta sa obe strane.

Izvor: Lovesensa