Kada se pogledaju u ogledalo, mnoge žene se pitaju - kako da skinem podbradak? Proces starenja čini da koža bude opuštena i manje elastična, a višak kilograma utiče i na stvaranje masnih naslaga čak i u obrazima i vratu. Sve ovo zajedno može dovesti do stvaranja podbratka.

Još jedan od uzroka stvaranja podbratka jeste gledanje u mobilni telefon savijene glave. Uzmite telefon u ruke i pogledajte nadole, primetićete kako se ispod vaše brade i na vratu stvaraju nabori. Na sreću, postoje rešenja koja će vam pomoći da se oslobodite podbratka. Pored izbalansirane ishrane i vežbanja koji su neophodni za zdravlje i lepotu, možete praktikovati i joga vežbe lica.

U toj seriji vežbi postoje i vežbe za podbradak koje se zasnivaju na određenim i jednostavnim pozama, zatežu kožu i smanuju nabore ispod brade. Još jedna njihova prednost jeste što ih možete raditi uvek i svuda, potrebno vam je par minuta i minimalan trud. Uz svakodnevno vežbanje, vaše lice može izgledati mlađe i mršavije.

Donosimo vam vežbu za podbradak koju je pogledalo više od milion ljudi, a izvodi se tako što treba da postavite ramena uspravno, malo da ih zabacite unazad. Šake možete staviti na ramena, a zatim udahnite duboko na nos, a zatim izdahnite na usta. Pomerite glavu u desnu stranu nagore i počnite da pomerate usne tako da ih "pućite" ka desnoj strani, treba da osećate da se mišići u vratu zatežu. Važno je da vam ramena ostanu spuštena.

Vratite glavu ka centru, pa pomerite u levu stranu, a zatim ponovo ka centru, pa ponovite nekoliko puta na desnoj strani.Ponavljjate naizmenično. Nakon ove vežbe možete da uradite još jednu - zabacite lagano glavu nazad i ostanite u tom položaju nekoliko minuta, ali neka vam pogled bude usmeren ka gore. Držite šakama ramena kako se ne bi povlačila na gore, a zatim savijte glavu dole i vratite se u prvobitni položaj.

Ovde dve vežbe možete da kombinujete protiv podbratka, a ceo postupak kako da ih izvedete pogledajte u video snimku ispod.

Izvor: Sensa