Ovo je hit fizička aktivnost na društvenim mrežama. Video-snimci azijskih devojaka koje se aktivno kreću u muziku postali su viralni na internetu. One intenzivno njišu kukovima i stežu trbušne mišiće. Ispostavilo se da se takav skup ritmičkih pokreta naziva „Kiat Jud Dai“ ili jednostavno „kineski aerobik“. Kako navode korisnici društvenih mreža, „Kiat Jud Dai“ zaista ima apsolutno magičnu sposobnost da brzo i nenametljivo ukloni masne nabore na stomaku i bokovima. Kompleks se sastoji od nekoliko specifičnih vežbi, od kojih svaka traje 5 minuta, a ceo trening ne traje više od 30 minuta. Ali uslov je da budete veoma pažljivi.

Tehnika "Kiat Jud Dai" je prilično jednostavna. Ne zahteva posebnu opremu ili boravak u određenoj prostoriji: može se vežbati u bilo koje vreme i bilo gde unutra ili na svežem vazduhu.
Svaka vežba se mora izvoditi stojeći, sa blago savijenim kolenima i ispruženim rukama. Počnite da pravite intenzivne pokrete karlicom i rukama u isto vreme u ritmu muzike. Ponekad možete spojiti noge tako što ćete kolena naizmenično pritiskati na grudi. I to je to.

Ako se sve uradi kako treba, rezultati obećavaju da će biti veoma ohrabrujući: minus pet kilograma za sedam dana!
Deluje jednostavno i bezbedno na prvi pogled.

Internet stručnjaci ubeđuju ljude na mrežama da ova vrsta fizičke aktivnosti odgovara apsolutno svim ženama. Prvo, zbog svoje jednostavnosti, a drugo, razvoj plastičnosti i koordinacije je prijatan bonus. Štaviše, "Kiat Jud Dai“, pored svega ostalog, služi i kao odlična zamena za kardio trening. Azijski fitnes treneri garantuju da ako pratite tehniku izvođenja svake vežbe i ne forsirate ih, onda imate sve šanse da usavršite svoju figuru.
Ali ima i stručnjaka koji pozoravaju da ova „magična ekspresna tehnika sagorevanja masti“ ne sme da se izvodi na svoju ruku.

shutterstock_2223646193.jpg
Shutterstock Kineski trbušnjaci za ravan stomak

Činjenica je da kada se radi kineski aerobik, glavni impuls pada na lumbalnu regiju, a ovo je za trenutak najranjiviji deo kičme. Nagli pokreti dovode do povreda.

Imajte na umu: ako ste zabrinuti za leđa, izvodite vežbe ispred ogledala da biste pratili koliko su različiti delovi tela uključeni i pokušali da održite ravnotežu. I ne zaboravite da intenzivno dišete kako bi se protok limfe povećao, stimulišući procesa sagorevanja masti.

Ne zaboravite da koliko god vežba bila dobra i efikasna, ona nije lek za postizanje idealne forme. Za top figuru iz snova treba se pravilno hranite, a mršaljenje je složeni proces koji uključuje trening za celo telo. Održavajte ravnotežu između zdrave hrane i fizičke aktivnosti, a s vremena na vreme možete isprobati i poneki trend sa društvenih mreža.

BONUS VIDEO:

Vežbanje Dženifer Aniston Instagram/jenniferaniston

 Sensa/Z.A.