Za Dženifer Aniston kao da je vreme stalo. Ima 55 godina, a telo poput tinejdžerke - vitko i zategnuto. Istraživanje britasnkog portala NHS pokazalo je da vam je potrebno najmanje 250 minuta umerene ili 75 minuta intenzivne fizičke aktivnosti nedeljno da biste održali svoje telo.

Dženifer je to do sada bilo premalo, ali postala je malo nežnija prema sebi. Ako uvedete samo 20 minuta aktivnosti dnevno, uz koje ćete osetiti telo i dati mu potrebnu snagu i podršku, onda ćete osetiti razliku postepeno, a telo će ostati neopterećeno, ali zahvalno.

„Postala sam nežnija prema sebi “, rekla je Aniston za časopis Prevention o svom pristupu fitnesu, koji je „definitivno evoluirao“ tokom godina, naglašavajući kako se udaljila od načina razmišljanja poput „ako ne boli, neće imati efekta". „Ja to više ne radim“, ističe on, objašnjavajući kako su ranije 45-minutne rutine vežbanja postale monotone i istovremeno stresne jer „ne samo da naprežete telo , već i sagorevate, a ko to želi U svakom slučaju, mislim da mogu da budem nežniji prema telu i da ponovo imam koristi od odličnog treninga.

Danas koristi metod koji je koristila da potpuno transformiše svoju rutinu, a to je "Pvolve metod" treninga, koji se zasniva na niskom nivou napora i predstavlja funkcionalno održavanje kondicije, čime se povećava kvalitet ukupnih fizičkih i mentalnih funkcija pojedinca tokom treninga. dan. Vežbaju se samo osnovne mišićne grupe koje održavaju stabilnost tela.

Dženifer Aniston vežba dnevno 20 minuta
Foto: Profimedia Rutina vežbanja Dženifer Aniston od 20 minuta

U intervjuu za Women's Health ona je detaljno objasnila kako njen trening zaista izgleda. Tačni pokreti i intenzitet njene rutine variraju jer „zavisi od toga šta oseća“, rekla je Dženifer. „To je zabavna stvar u vezi sa ovim programom - možete da prilagodite svoje vežbe svom raspoloženju tog dana ili kako se vaše telo oseća tog dana, tačno koliko dugo želite da budete, koju opremu ćete koristiti tog dana, nivou težine... Jednostavno volim što mogu da izgradim sopstveni trening na taj način. Uz to, trudi se da se posveti celom telu, a ne samo jednoj oblasti, kako bi efekat bio bolji, a vežba raznovrsnija.

Kada je reč o tome da ostanete jaki i zdravi tokom godina, Aniston posebno naglašava važnost rada na koru.

„Za mene je sve u tome jer je to ono što će nas održati do 90-ih, ili koliko god da živimo. Zbog nje nećemo pasti i slomiti kuk ili rame, na primer“. Njen omiljeni dodatak za vežbanje za mišićnu grupu su jedrilice, koje opisuje kao male diskove za stopala koji pomažu u vežbama.

I dalje u svoju rutinu uključuje pilates i jogu jer smatra da je izuzetno važno mešati vrste pokreta i vežbi. Mada, priznaje da ponekad i sama može da izgubi volju, a onda je tajna samo u jednom – treba da izdrži prvih pet minuta, a onda će je telo voditi i uživati u vežbi. Dakle, čak i kada vam je najteže ili vam zaista nije do toga, ubedite se da to uradite na samo nekoliko minuta. Iako se Dženifer Aniston ne smatra fitnes guruom, njen stav prema zdravom telu i upornost svakako mogu biti ohrabrujući za one koji su odlagali da se posvete aktivnijem načinu života.

BONUS VIDEO:

Vežbanje Dženifer Aniston Instagram/jenniferaniston

Sensa.story.hr/Sensa/Z.A.