DA VAS RAME VIŠE NE BOLI - RADITE OVU VEŽBU NEKOLIKO PUTA DNEVNO: Sprečite ukočenost jednim jednostavnim pokretom

Ako vas muči rame, evo kako da se uz pomoć vežbe rešite bola

Shutterstock

Savremeni čovek živi mnogo duže nego njegovi preci, ali se zbog modernog načina života suočava s mnogim bolestima i tegobama. Jedna od njih je bol u kičmi i vratu, kao posledica prekomernog sedenja i nepravilnog položaja (sagnuta glava zbog dugotrajnog korišćenja pametnog telefona). Mnogi imaju problem i sa bolom u ramenu koji može biti vrlo neprijatan, a pritom ograničava pokrete i remetni svakodnevni život (nemogućnost spavanja na boku).

Bol u ramenu može biti akutni ili hronični, a prate ga različit stepen bola i ograničenosti pokreta. Najčešće je izazvan poremećajem u strukturama oko zgloba (mišići, tetive, ligamenti koji pružaju stabilnost ramenu tokom pokreta i mirovanja). Ali, bol u ramenu nekada može biti i posledica degenerativnih promena- artroza, zapaljenje zgloba, giht, kao i posledica povrede.

Dok ne odete na pregled kod fizijatra i ne utvrdite šta je tačni uzrok bola i ograničenih pokreta, probajte jednu jednostavnu vežbu. Osim što će vam smanjiti intenzitet bola, ovi pokreti istezanja prijaće i vašoj kičmi i ramenima nakon celodnevnog sedenja. Potreban vam je samo zid. Kako se izvodi vežba, pogledajte u videu ispod.

This browser does not support the video element.

Rešite se bola u ramenu  Instagram/pouya_yoga

Izvor: Sensa