Bolovi u leđima usled sedelačkog načina života mogu značajno kvariti kvalitet života, otežavati aktivnosti svakodnevno funkcionisanje. Jedna od najdelotvornijih prirodnih tehnika da se rešite bolova u leđima svakako je joga. Osim što iam terapeutsko dejstvo, joga nas može opustiti, dati novu energiju i učiniti da se osećamo sjajno.

Joga poza koja sjajno deluje protiv bolova u leđima, posebno u gornjem delu leđa jeste Macijasana, odnosno položaj Ribe. Pomaže kod bolova u leđima, kod teškoća sa disanjem, anksioznosti, menstrualnih tegoba i zatvora. Evo kako da je uradite:

Lezite na leđa. Stavite ruke ispod kukova. Polako podignite grudi, zabacujući glavu unazad. Polako dišite i ostanite u položaju onoliko koliko vam prija, a zatim se lagano vratite dole. Ponovite vežbu nekoliko puta, a da bi imala efekta radite je oko 10 minuta svaki drugi dan.

Pored ove joga vežbe za ublažavanje bolova u leđima, možete podići noge uza zid dok ležite na podu, uvijati gornji deo kičme dok sedite u turskom sedu, raditi Balasanu ili iz sedećeg položaja dodirivati prste na nogama.

joga poza ledja_300309866
Shutterstock 

Izvor: Sensa