Uz sveži ananas ili onaj iz konzerve prizvaćete leto u svoj dom i biti ispunjeni poletom i novom energijom. Uz prženi pirinač ovaj obrok će da se pretvori u jedno egzotično putovanje sa spektrom ukusa.

Odličan je izbor za večeru, naročito ukoliko ste na dijeti ili vodite računa o balansiranoj ishrani.

Sastojci:

  • 1½ kašika suncokretovog ili biljnog ulja
  • 2 jaja, izlupana
  • 2 čena belog luka, izgnječena
  • mali svežanj mladog luka, iseckanog
  • 400g kuvanog dugozrnastog pirinča
  • 85g smrznutog graška
  • 2 kašičice susamovog ulja
  • 2 kašike sojinog sosa sa malo soli
  • 400g svežeg ananasa, grubo iseckanog na komade (oko 1⁄2 srednjeg ananasa)

Priprema:

Zagrejte 1 kašiku ulja u voku. Dodajte jaja, okrećući ih, kako biste napravili tanki omlet. Jednom skuvan, omlet smotajte na dasku za sečenje i isecite na trake. Zagrejte preostalo ulje. Dodajte beli luk i mladi luk. Pržite uz mešanje dok ne počne da cvrči, a zatim dodajte pirinač, grašak, susamovo ulje i soju. Kuvajte na jakoj vatri dok pirinač ne postane vruć, a zatim umešajte trake ananasa i omleta.

Izvor: Sensa