Glumica MilenaRadulović na društvenim mrežama često pokazuje svoja jogička umeća, a njene inspirativne fotografije praktikovanja joge u prirodi mogu motivisati mnoge vežbače koji žele da se oprobaju u ovoj duhovnoj i fizičkoj disciplini.

"Joga je mir, snaga, fokus, energija, bistrina, gracioznost i lepota." - napisala je glumica u opisu jedne od svojih objava.

Prema fotografijama, primećujemo da glumica vežba različite asane, od kojih su neke početne, a neke su zahtevne i mogu da ih izvedu samo iskusni vežbači.

Jedna od njih je Bakasana, odnosno položaj ždrala koji jača mišiće ruku, ramena i karlice, učvršćuje zglobove, isteže leđa i mišiće amdomena, poboljšava raspoloženje i podstiče fizičku i psihičku ravnotežu.

Izdvaja se i poza Viparita Virabhadrasana, odnosno obrnuti ratnik u kojoj je celo telo angažovano, a nije zahtevna, tako da je mogu raditi i početnici. Ova vežba jača mišiće nogu, ruku, leđa i stomaka, podstiče fokus i ravnotežu, smanjuje neprijatne simptome anksioznosti i poboljšava koncentraciju i memoriju.

Ardha chandrasana, položaj Polumeseca, poboljšava koordinaciju i osećaj ravnoteže, uklanja osećaj umora, jača abdomen i smanjuje bol u leđima.

U nastavku pogledajte na fotografijama još neke joga poze koje praktikuje poznata gumica.

Izvor: Sensa