U 100 g tempeha nalazi se 18,5 g proteina, što je 37% preporučenog dnevnog unosa za odrasle, kažu nutricionisti. Ova količina može se naći u oko 100 g pilećeg ili svinjskog mesa, a veća nego što ima u 100 g mlečnih proizvoda.
Zato je tempeh, fermentisani proizvod od soje, odličan izvor proteina za vegane i vegetarijance. Osim što ga možete napraviti, tempeh se kupuje u prodavnicama zdrave hrane u obliku table, i možete ga čuvati u zamrzivaču. Poreklom je iz Indonezije i može se spravljati na mnogo načina: možete ga kuvati sa crnim lukom, kupusom i povrćem; možete ga propržiti na ulju, marinirati, dinstati.
Tempeh je bogat zdravim mastima, vitaminom B, sadrži kalcijum, magnezijum, gvožđe, fosfor, cink i bakar, i bogat je biljnim vlaknima, što je odlično za varenje. To ga čini sve popularnijom namirnicom na Zapadu.
Izvor: Sensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!