Zdrava varijanta omiljenog kolača - lenja pita sa kokosovim uljem!

Sastojci:
- 600g integralnog pšeničnog brašna
- 150g kokosovog ulja
- 150ml hladne vode
- 800g jabuka
- 100g oraha
- 50g fruktoze
- cimet
Priprema:
Kokosovo ulje rastopiti na blagoj vatri i pomešati sa brašnom i fruktozom. Postepeno dodavati vodu (ukoliko je testo suviše čvrsto može se dodati još malo vode). Zamesiti testo, pokriti i ostaviti u frižideru oko pola sata.
Jabuke izrendati, orahe sitno naseckati pa sve izmešati i posuti cimetom.
Testo izvaditi iz frižidera, podeliti na dva dela i razvući dve kore. Jednu koru staviti u posudu u kojoj će se peći pita, preko staviti jabuke a odozgo drugu koru. Staviti pitu da se peče.
Recept: Slavica Matić, dijetetičar-nutricionista
Izvor: Zdrava hrana