Smanjite kiselost i ulepšajte ukus sirćeta, evo kako se pravi jabukovo sirće sa ukusom pomorandže!

Poznato je koliko je jabukovo sirće lekovito, ali mnogi ga izbegavaju zbog previše kiselog i oporog ukusa. Ako pijete jabukovo sirće razmućeno u vodi svakog dana ili ga koristite za salate, probajte da mu ublažite kiselinu dodavanjem pomorandži!
NAPITAK ZA NAJBRŽI DETOKS: evo kako se pije jabukovo sirće za mršavljenje
Jabukovo sirće sa ukusom pomorandže
Sastojci:
- 3 osrednje crvene pomorandže
- oko 80 ml jabukovog sirćeta
Priprema:
Pomorandžama, oštrim nožem, skinuti koricu i onu belu opnu. Preseći ih na četvrtine i ako ima semenke, odstraniti ih.
Šta će se desiti ako pijete previše rastvora jabukovog sirćeta
Staviti presečene pomorandže u multi praktik i samleti ih.
Sipati sve u cediljku i spatulom pritiskati da izađe sav sok, skinuti i pulpu koja se nahvatala ispod cediljke.
Dodati jabukovo sirće, izmešati, sipati u flašice ili u manju flašu, dobro zatvoriti i čuvati u frižideru.
Ovako pripremljeno sirće možete da koristite do mesec dana ako ga čuvate u frižideru.
Umesto pomorandži, možete da koristite maline, kupine ili šta već volite.
Izvor: Pomoravka1.blogspot.rs