Čizkejk je postao najukusnija poslastica bez koje ne može da prođe nijedno slavlje, a ovaj krije jednos slasno iznenađenje - bundevu!

Sastojci:

Kora:

  • 50 g putera
  • 300 g drobljenog keksa po želji

Fil:

500 g krem sira
400 g pirea od budeve
3 kašike brašna
1 kašika sirupa od agave
1 kašika vanile
1 kašičica cimeta
½ kašičice muskatnog oraha
4 jaja

Priprema:

Na okrugli pleh utisnuti smesu od drobljenog keksa i putera i ravnomerno je raspodeliti. Koru peći 5 minuta na 180°C da se stegne. Nadev napraviti od preostalih sastojaka. Umutiti nadev mikserom i preliti preko kore. Celu smesu peći 1h na 180°C. Možete je po želji premazati pavlakom i dodatno zapeći oko 7 minuta na istoj temperaturi.

Izvor: Sensa