Ima odličan ukus, nežnu kremastu teksturu i jednostavan je za pripremu. Sve to doprinosi njegovoj popularnosti. Obično se radi s mlekom, a mi smo za vas pripremili 3 recepta s domaćimjogurtom i pavlakom. Domaći jogurt ovoj izuzetnoj poslastici daje dodatnu gustinu i pojačanu kremastu aromu. U kombinaciji s kakaom, bobičastim voćem ili domaćom granolom, ovi šaroliki sladoledi biće neodoljivi deserti za vaše najmlađe, ali sigurno ni stariji neće ostati ravnodušni.

Moćan sok za mršavljenje i čišćenje tela: recept za napitak koji iz organizma izbacuje štetne materije

1. Čokoladni sladoled s grčkim jogurtom
Grčki jogurt možete napraviti i sami. U veću posudu stavite cediljku, a preko nje kuhinjsku krpu. U krpu izlijte jogurt i ostavite 4-6 sati da se ocedi. Kada se surutka ocedi dobićete gust, masniji grčki jogurt. Možete da ga koristite za pripremu sladoleda, krema, kolača, soseva i ostalih deserata ili jela.

Sastojci:

150 g grčkog jogurta
2 supene kašike kakaoa
2 supene kašike meda
1 supena kašika rendanog kokosa
kakao zrnca po želji

Priprema:

Sve sastojke stavite u posudu i promešajte. Napunite željene kalupe ili zaledite u većoj posudi, pa vadite kuglice kada se sladoled stvrdne. Ako želite da napravite čokoladni preliv, na laganoj vatri otopite jednu kašiku kakao maslaca, jednu kašiku meda i 2 kašike kakaoa u prahu. Sjedinite ih i prelijte preko zaleđenog sladoleda.

Japanska voda podstiče mršavljenje: pravi se od samo 3 sastojka, a uspešno topi masne naslage

2. Smrznuti jogurt s bobičastim voćem

Sastojci:

250 g šumskog voća (zamrznutog)
125 g grčkog jogurta
2 supene kašike domaće kisele pavlake
1 supena kašika meda

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender, pa miksirajte dok ne dobijete kremastu smesu. Napunite željene kalupe i zaledite u dubokom ledu, minimalno 5 sati.

3. Klasičan sladoled od kisele pavlake

Sastojci:

230 g domaće kisele pavlake
2 supene kašike meda
150 g slatke pavlake izmućene u šlag
kakao zrnca
domaća granola
domaći prhki keksi

Priprema:

U većoj činiji pomešajte kiselu pavlaku, med i izlupanu slatku pavlaku. Potom smesu podelite u dva dela. U jednu posudu dodajte kakao zrnca i domaću granolu, a u drugu usitnjene domaći prhke keks po vašem izboru.
Pomešajte i napunite kalupe ili dublju posudu iz koje ćete kasnije formirati kuglice sladoleda.

Izvor: Alternativa za vas