Tikvice su omiljeni sastojak letnjeg ručka, a evo kako da ih anpravite na potpuno drugačiji način!

Predstavljamo vam recept za polpete od tikvica!

Sastojci:

  • 2 šoljice narendanih tikvica
  • 2 velika jaja
  • 2 kašike naseckanog mladog luka
  • ½ šoljice brašna
  • ¼ šoljice narendanog parmezana
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat origana
  • ¼ šoljice biljnog ulja

Priprema:

Narendane tikvice položite na papirne ubruse kako bi uklonili višak tečnosti. Pomešajte tikvice, jaja i luk. U drugoj posudi pomešajte parmezan, prašak za pecivo, so i origano. Sjedinite sastojke iz obe oposude, a ulje zagrejte i stavite punu kašiku mešavine u tiganj. Pecite 2-3 minuta sa svake strane.

Izvor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr