Vegansku salatu od šargarepe možete da jedete kao zaseban obrok. Ukoliko se, pak, odlučite da je napravite u vidu priloga uz glavno jelo, uživaćete u njenom osvežavajućem i zdravom ukusu.

Recept za supu od cvekle i đumbira: ukusan ručak prepun vitamina

Sastojci:

  • 3-4 šargarepe
  • 2 krastavca
  • pirinčane "staklene" špagete (rezance)
  • belo pirinčano sirće
  • so ili soja sos
  • biber

Recept za super smuti od banane: sagoreva masne naslage i budi hormon sreće

Priprema:

Skuvajte pirinčane rezance. Kad voda proključa, stavite špagete u vodu na minut do dva, pa ih sklonite sa vatre i ostavite malo u vodi. Vadite ih iz vode sa kineskim štapićima. Pirinčani rezanci se ne ispiraju. Ostavite ih da se ohlade. Šargarepu i krastavce dobro operite pa ih narendajte na duguljaste rezance. Pomešajte sve zajedno (ili u slojevima), začinite sa belim pirinčanim sirćetom, biberom i soja sosom po zelji. Ide kao dobar prilog uz pirinač i pileći kari.

Izvor: Coolinarika.rs