Vegansku salatu od šargarepe možete da jedete kao zaseban obrok. Ukoliko se, pak, odlučite da je napravite u vidu priloga uz glavno jelo, uživaćete u njenom osvežavajućem i zdravom ukusu.
Sastojci:
- 3-4 šargarepe
- 2 krastavca
- pirinčane "staklene" špagete (rezance)
- belo pirinčano sirće
- so ili soja sos
- biber
Priprema:
Skuvajte pirinčane rezance. Kad voda proključa, stavite špagete u vodu na minut do dva, pa ih sklonite sa vatre i ostavite malo u vodi. Vadite ih iz vode sa kineskim štapićima. Pirinčani rezanci se ne ispiraju. Ostavite ih da se ohlade. Šargarepu i krastavce dobro operite pa ih narendajte na duguljaste rezance. Pomešajte sve zajedno (ili u slojevima), začinite sa belim pirinčanim sirćetom, biberom i soja sosom po zelji. Ide kao dobar prilog uz pirinač i pileći kari.
Izvor: Coolinarika.rs