Sastojci:
- 1 karfiol srednje veličine
- 1 veća glavica luka
- 2 čena belog luka
- 2 lovorovog lista
- majčina dušica
- 2 kašike pavlake za kuvanje
- pola litre bujona
- so
- biber
Priprema:
Sitno naseckajte luk i dinstajte na laganoj vatri dok ne omekša. Pred kraj dodajte usitnjeni beli luk, ruzmarin i majčinu dušicu.Dodajte komade karfiola i pripremljeni bujon. Kuvajte dok karfiol ne omekša i potom sve usitnite štapnim mikserom. Vratite usitnjenu smesu na šporet i dodajte so i biber po želji. Možete dodati malo vode ako smatrate da je smesa previše gusta. Dodajte dve kašike pavlake za dodatnu kremoznost, pustite da provri pa sklonite s vatre.
Izvor: Stil
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša
Mesečni horoskop za mart 2025: Neko upada u emotivni ćorsokak, nekog čeka dobra zarada, ali i veliki trošak