Krastavac je moćan saveznik skoro svakog tipa detoksikacije, jer sadrži malo kalorija, dosta vode za hidrataciju, bogat je brojnim vitaminima i mineralima i poznat je kao odlično prirodno sredstvo protiv viška kilograma, piše Lovesensa.

Sok od krastavca možete napraviti samo od svežeg organskog krastavca, ali ako mu dodate još dva sjajna i odlična detoks sastojka, dobićete vitaminsku detoks bombu koja naročito ima blagotvorno dejstvo na metabolizam. Reč je o limunu i svežim listićima mente (nane).

Evo kakvo dejstvo sastojci ovog napitka imaju na vaš organizam:

Krastavac: Niskokalorična namirnica sa malim procentom masti, a sadrži 90 odsto vode. Sjajan je za hidrataciju, a prisustvo antioksidanata podstiče zdravlje celog tela, naročito srca. Istraživanja pokazuju da krastavac reguliše nivo šećera u krvi i krvni pritisak.

Limun: Ova neverovatna voćka idealna je za detoksikaciju, a vitamin C pomaže da očuvate zdravlje srca, ojačate imuni sistem i podstaknete dobar rad probave.

Menta: Osim što su ukusni i imaju predivan miris, sveži listovi menteopuštaju mišiće, podstiču varenje i uspešno smanjuju bolove i upalne procese u organizmu.

Recept za detoks sok od krastavca

Oljuštite 2 krastavca sredje veličine i 1 limun, pa stavite u blender. Dodajte iscepkane listiće nane i mutite dok ne dobijete sok. Ako vam je smesa previše gusta, dodajte malo vode, pa ponovo mutite do željene gustine.

Ovaj napitak možete piti svakog dana, ali najbolje je popiti ujutru po jednu čašu dnevno.

Napitak nije zamena za obrok, ali je sjajan izbor za osveženje ako želite da oslabite. Čaša ovog napitka sadrži samo 45kalorija. Ako je popijete pre ili uz doručak, duže ćete biti siti i lakše ćete kontrolisati apetit.

Izvor: Lovesensa