Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAPRAVITE SUPER RUČAK OD 1 GLAVICE KUPUSA: Lazanje bez mesa - RECEPT koji će vas osvojiti

Lazanje od svežeg kupusa - Brzo i lako se sprema, a idealno je za ručak!

  Izvor: Foto: Youtube/Printscreen

Kupus - zdrava i hranljiva namirnica kpoja je pravi čarobnjak u kuhinji.

Od glavice kupusa možete napraviti ukusnu zimnicu, tradicionalna jela, zdravu salatu,a li i maštovita i originana jela koja dos ada niste imali priliku da probate ni u restoranima.

Jednostavno rečeno - kupus se savršeno kombinuje sa raznim namirnicama i začinima. Da li ste nekada probali lazanje od slatkog kupusa?

Pročitajte još:

PRAVE SE OD SAMO 3 SASTOJKA, A NIJEDAN NIJE BRAŠNO: Ove slatke kiflice sa orasima gotove su za pola sata (RECEPT)

KOLAČ SA SUVIM VOĆEM - KADA SE PEČE MIRIŠE CELA KUĆA: Jednostavan recept za slatkiš koji se topi u ustima

BOGATA SUPA KOJA JAČA IMUNITET: sadrži vitamin C, vitamin D i cink - prirodna zaštita od prehlade i virusa (RECEPT)

Predstavljamo vam jednostavan vegetarijanski recept za ručak koji ćete sigurno želeti ponovo da napravite.

Lazanje od svežeg kupusa

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa srednje veličine
  • 200 g parmezana
  • 50 g butera
  • 500 ml mleka
  • 50 g brašna
  • 1 ljubičasti luk
  • 100g kačkavalja
  • muskantni oraščić,so,biber
  • maslinovo ulje

Priprema:

Očistite kupus tako što ćete skinuti spoljne liske. Šest liski skinite i stavite u 3 litra vrele vode, posolite i ostavite da se kuva oko 15 minuta.

Prepolovite kupus na pola, pa iseckajte sitno za salati. Iseckajte na sitno i ljubičasti luk. U tiganju otopite buter, a zatim iseckani kupus i luk, pa dinstajte na blagoj vatri oko 20 minuta. Zatim dodajte brašno i promešajte, pa dodajte mleko i mešajte oko 5 minuta dok se ne stvori nežni i kremasti bešamel sos. Sklonite sa vatre i dodajte biber, so i malo muskantnog oraščića (po želji). Dodajte parmezan i promešajte.

Povezane vesti

Podmažite vatrostalnu posudu maslinovim uljem. Dodajte na dno dve skuvane liske, pa nanesite smesu sa bešamel sosom, pa pospite sa malo parmezana. Prekrijte sa dve liske, pa dodajte ponovo fil i parmezan, pa ponovo dve skuvane liske kupusa. Poslednji sloj je fil prekriven sa 100g kačkavalja.

Pecite u rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 20 minuta.

Ostavite da se malo ohladi, pa isecite na kocke i poslužite za ručak.

Prijatno!

Izvor: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj