Sastojci:
- 200g badema
- 50g oraha
- 300g indijskih oraha
- 250g višanja
- 20g kakaoa
- 35g kakaoo maslaca
- 200g kokosovog ulja
- 60g kokosovog brašna
- 210g meda
- 50g maslaca
Pročitajte još:
Priprema:
Kora (ili donji sloj):
Pomešati: 140g grubo seckanih badema, 60g dobro izmlevenih badema, 50g izmlevenih oraha, 60g kokosovog brašna, 110g meda, 50g maslaca, 120g kokosovog ulja sobne temperature.
Izmešane sastojke staviti u kalup prečnika 24 cm, na koji prethodno stavite papir za pečenje.
Priprema za filove:
Izblendirajte 300g indijskih oraha (koji su prethodno bili 3 sata zamočeni u vodi pa isceđeni) sa 100g meda, 70g kokosovog ulja.
Od ove smese izdvojite 1/3 u jednu posudu za srednji sloj i 2/3 u drugu za gornji sloj.
Srednji sloj:
U 1/3 prethodno napravljene smese dodati 35g kakao maslaca, 20g kakaa i 10-20g meda (med po ukusu, ja ga uopšte nisam dodavala). Sve dobro umutiti i preliti preko podloge.
Gornji sloj:
U 2/3 prethodno napravljene smese dodati 250g svežih višanja (ili odmrznutih i dobro oceđenih), 2 kašičice kokosovog ulja i meda po ukusu.
Izvor: Coolinarika
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi