Sastojci:

  • 200g badema
  • 50g oraha
  • 300g indijskih oraha
  • 250g višanja
  • 20g kakaoa
  • 35g kakaoo maslaca
  • 200g kokosovog ulja
  • 60g kokosovog brašna
  • 210g meda
  • 50g maslaca

Pročitajte još:

NEŽAN I MEKAN NOVOGODIŠNJI KOLAČ - BEZ JAJA, BEZ ŠEĆERA: Recept za najlepšu prazničnu poslasticu

BRZI KOLAČ SA ORASIMA i SUVIM ŠLJIVAMA BEZ PEČENJA: Poslastica spremna za 20 minuta (RECEPT)

POSNE ROZEN KOCKE: Najbolji recept za omiljeni kolač sa orasima (VEGAN)

Priprema:

Kora (ili donji sloj):

Pomešati: 140g grubo seckanih badema, 60g dobro izmlevenih badema, 50g izmlevenih oraha, 60g kokosovog brašna, 110g meda, 50g maslaca, 120g kokosovog ulja sobne temperature.

Izmešane sastojke staviti u kalup prečnika 24 cm, na koji prethodno stavite papir za pečenje.

Priprema za filove:

Izblendirajte 300g indijskih oraha (koji su prethodno bili 3 sata zamočeni u vodi pa isceđeni) sa 100g meda, 70g kokosovog ulja.

Od ove smese izdvojite 1/3 u jednu posudu za srednji sloj i 2/3 u drugu za gornji sloj.

Srednji sloj:

U 1/3 prethodno napravljene smese dodati 35g kakao maslaca, 20g kakaa i 10-20g meda (med po ukusu, ja ga uopšte nisam dodavala). Sve dobro umutiti i preliti preko podloge.

Gornji sloj:

U 2/3 prethodno napravljene smese dodati 250g svežih višanja (ili odmrznutih i dobro oceđenih), 2 kašičice kokosovog ulja i meda po ukusu.

Izvor: Coolinarika