Gordon Remzi nam pokazuje kako da napravite odličan mađarski puding od pirinča (poznat i kao koh od pirinča). Možete ga poslužiti sa džemom od kajsije.

Pročitajte još:

RECEPT ZA DORUČAK PUN PROTEINA, VITAMINA I VLAKANA: Ovsena kaša koja pomaže da smršate

RECEPT ZA NAJLEPŠU ČOKO-KOKOS TORTU: Recept za kolač koji se baš lako sprema!

Sastojci:

  • 350 g pirinča
  • 500ml vode
  • 500 ml mleka
  • 150 g smeđeg šećera
  • 100g butera
  • 4 jaja
  • korica od 1/2 limun
  • prstohvat soli

Priprema:

Stavite pirinač u lonac i sipajte vodu. Dodajte prstohvat soli. Promešajte i kuvajte na tihoj vatri dok voda ne proključa.

U drugu šerpu sipajte mleko, promešajte i kuvajte na tihoj vatri. Posle 20-30 minuta sklonite sa ringle. Umutite jaja i dodajte šećer i buter. Promešajte dok se smesa ne sjedini. Zatim je umutite i spojite sa pirinčom.

Izrendajte limun unutra. Promešajte i sipajte smesu u rernu i pecite oko 40 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Nakon toga uživajte u dezertu.

Pirinač - biser među zrnevljem

Izvor: Lovesensa