Gordon Remzi nam pokazuje kako da napravite odličan mađarski puding od pirinča (poznat i kao koh od pirinča). Možete ga poslužiti sa džemom od kajsije.
Pročitajte još:
Sastojci:
- 350 g pirinča
- 500ml vode
- 500 ml mleka
- 150 g smeđeg šećera
- 100g butera
- 4 jaja
- korica od 1/2 limun
- prstohvat soli
Priprema:
Stavite pirinač u lonac i sipajte vodu. Dodajte prstohvat soli. Promešajte i kuvajte na tihoj vatri dok voda ne proključa.
U drugu šerpu sipajte mleko, promešajte i kuvajte na tihoj vatri. Posle 20-30 minuta sklonite sa ringle. Umutite jaja i dodajte šećer i buter. Promešajte dok se smesa ne sjedini. Zatim je umutite i spojite sa pirinčom.
Izrendajte limun unutra. Promešajte i sipajte smesu u rernu i pecite oko 40 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Nakon toga uživajte u dezertu.
Izvor: Lovesensa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.