Koh od pirinča, kolač detinjstava je pao u zaborav pojavom novih recepata. Ali ako želiti da se podsetite ove ukusne poslastice, ovo je pravi recept za vas!

Gordon Remzi nam pokazuje kako da napravite odličan mađarski puding od pirinča (poznat i kao koh od pirinča). Možete ga poslužiti sa džemom od kajsije.
Pročitajte još:
RECEPT ZA DORUČAK PUN PROTEINA, VITAMINA I VLAKANA: Ovsena kaša koja pomaže da smršate
RECEPT ZA NAJLEPŠU ČOKO-KOKOS TORTU: Recept za kolač koji se baš lako sprema!
Sastojci:
- 350 g pirinča
- 500ml vode
- 500 ml mleka
- 150 g smeđeg šećera
- 100g butera
- 4 jaja
- korica od 1/2 limun
- prstohvat soli
Priprema:
Stavite pirinač u lonac i sipajte vodu. Dodajte prstohvat soli. Promešajte i kuvajte na tihoj vatri dok voda ne proključa.
U drugu šerpu sipajte mleko, promešajte i kuvajte na tihoj vatri. Posle 20-30 minuta sklonite sa ringle. Umutite jaja i dodajte šećer i buter. Promešajte dok se smesa ne sjedini. Zatim je umutite i spojite sa pirinčom.
Izrendajte limun unutra. Promešajte i sipajte smesu u rernu i pecite oko 40 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Nakon toga uživajte u dezertu.
Pirinač - biser među zrnevljem
Izvor: Lovesensa