Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAJ HLEB PODSTIČE MRŠAVLJENJE I ODLIČAN JE ZA ZDRAVLJE: Sadrži cink, vitamine i vlakna, a tajna je u 1 sastojku (RECEPT)

Hleb sa ovsenim pahuljicama - lako se pravi, odličan za zdravlje i mršavljenje!

  Izvor: Foto: Youtube/Printscreen

Ovseni hleb je ukusan i zdrav hleb koji se priprema od ovsenih pahuljica. U pripremi ovog hleba koriste se ovssene pahuljice i integralno brašno od celog zrna pšenice, što predstavlja znatno zdraviju varijantu od rafinisanog i belog prerađenog brašna.

Ovsene pahuljice imaju brojne zdravstvene blagodeti, bogate su gvožšem, magnezijumom, citaminom B1 i cinkom, odličan su izvor vlakana, posebno beta-glukana koji podstiče regulisanje nivoa holesterolai šećera u krvi.

Pročitajte još:

Ako želite da smršate, ovo je idealan HLEB: recept za zdrav hleb koji slobodno možete jesti tokom dijete

Recept za hleb sa koprivom: ukusno pecivo od heljdinog i ovsenog brašna (VEGANSKI RECEPT)

Ovaj hleb je idealan za sve koji žele da usvoje zdrave navike u ishrani ili žele da skinu višak kilograma. Zamenite hleb od belog brašna integralnim ovsenim hlebom - osim što ćete se zdravije hraniti i podstaći mršavljenje, imaćete više energije i obradivaćete svoj sistem organa za varenje.

Recept za zdrav ovseni hleb

Sastojci:

  • 30 g kvasca kvasca
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 250 ml mlake vode
  • 1 kašika maslaca
  • 200 g ovsenih pahuljica
  • 1 kašičica soli
  • 400 g integralnog brašna
  • 1 belance
  • ovsene pahuljice za posipanje hleba

Povezane vesti

Priprema:

U šerpi rastopite kvasac u mlakoj vodi sa 1 kašikom žutog šećera. Sačekajte oko 10 minuta da se pojave mehurići. Dodajte u to 1 kašiku maslaca i 200g ovsenih pahuljica. Promešajte i ostavite ovu smesu da odstoji narednih 10 minuta. Dodajte 1 kašičicu soli i 400 g integralnog brašna. Dobro umesite testo. Po potrebi dok mesite testo pospite sa još brašna da biste dobili glatko testo koje se ne lepi za ruke.

Prekrijte krpom posudu sa testom i ostavite da odstoji 1 sat. Testo treba da poraste za duplo. Za to vreme pripremite kalup u kome ćete peći hleb.
Podmažite ga puterom i obložite ovsenim pahuljicama. Oblikujte željeni oblik hleba, stavite ga u kalup ili pleh i ostavite da naraste još sat vremena. Zagrejte rernuna 250 stepeni. Umutite jedno belance sa kašikom vode i premažite vrh testa, pa pospite hleb ovsenim pahuljicama.

Pecite 15 minuta na 250 stepeni, a onda smanjite na 200 stepeni. Hleb će se ispeći za otprilike 45 minuta. P

Pečeni hleb poprskajte sa malo tople vode, zavijte u krpu i ostavite da se ohladi i odstoji oko sat vremena pre služenja.

Izvor: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj