Sastojci:

  • pakovanje debelih kora
  • 6-8 kašika kokosovog ulja ili gija (pročišćeni puter) ili puter bez soli, istopljen
  • 1 crni luk, isečen jako sitno
  • kašičica rendanog đumbira, 1/2 kašičice celog zrna kima, 1/2 kašičice turmerika, 1 kašičica mlevenog korijandera, 1 kašičica grama masale
  • ljuta papričica, sitno iseckana (za odrasle)
  • 1 krompir, skuvan u ljusci i isečen na sitne kockice
  • 1 šolja graška
  • pola šake sitno seckanog svežeg korijandra

Priprema: Prvo napravite smesu od krompira. Na kokosovom ulju (ili puteru) propržite luk dok ne porumeni, dodajte grašak, đumbir, svežu ljutu papričicu i mešajte minut-dva. Dodajte iseckani krompir, pa pospite začine i dodajte so po ukusu. Sve dobro promešajte i pržite još 5 minuta. Krompir će se delimično izgnječiti. Ugrejte rernu na 180 stepeni. Koru isecite na 4 trake po dužini. Namažite istopljenim uljem ili puterom, stavite kašiku nadeva na vrh i pravite trougliće. Pecite oko 15 minuta ili dok ne porumene. Služite toplo.

Jelena Belgrave je chef makrobiotike i zdravsteni savetnik, London, UK, tresnjeitricikli@gmail.com