Svi se raduju Uskrsu, jednom od najvećih hrišćanskih praznika koji slavi novi život. Jaje koje je simbol rađanja i novog života najveći je simbol ovog praznika. Mališani jedva čekaju da osim tucanja pravih kuvanih jaja, za Uskrs iz korpica "kradu" i čokoladna jaja uvijena u sjajne papire. Stoga vam donosimo ideju kako da sami napravite čokoladna jaja od zdravih sastojaka, bez dodatog šećera i trans masti. Verujemo da će cela porodica biti oduševljena!

Potrebno je:

- 80 g ovsenih pahuljica

- 50 g oraha

- 2 kašike meda

- 5 kašika kikiriki putera

- šaka brusnica ili nekog drugog kandiranog voća po želji

-100 g čokolade za kuvanje (može i u boji)

- šarene mrvice za ukrašavanje

Priprema:

Sameljite u blenderu ovsene pahuljice, orahe i brusnice. Dodajte jedan po jedan sastojak pa sve ponovo dobro izblendirajte. Ako je previše gusto, dodajte malo vode ili mleka. Oblikujete smesu u kulglice, a zatim u izdužene oblike slične jajima i ostavite malo da se stegnu u frižideru. Nakon sat vremena ih izvadite i umačite u rastopljenu čokoladu. Stavite ih na rešetku kako bi se višak čokolade ocedio, a jajaj sa svih strana bila lepo prekrivena. Pospite mrvicama, ili išarajte istopljenom čokoladom koju ste prethodno stavili u dresir kesu.

Izvor: Sensa