Ukoliko vam se jede nešto slatko, a ne želite da provedete vreme za šporetom i mutite komplikone efilove ili pečete više korica, imamo ideju za vas. Donosimo vam recept za kolač sa kakao čoko aromom, a osnovu predstavljaju ovsene pahuljice. Bez brašna, ova poslastca se može smatrati zdravijom varijantom kolača.

Sve je mekani i sočno,a fil je osvežavajuć jer u sebi sadrži jogurt. Tako nežan kolač dopašće se mnogima, a posebno onima koji nisu ljubitelji preslatkih deserta.

Recept za kakao kolač sa ovsenim pahuljicama i banama

Sastojci:

  • 200 g ovsenih pahuljica
  • 500 ml tople vode
  • 3 zrele banane
  • 2 jaja
  • 50 g mlevenog badema
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 2 kašike šećera
  • 30 g kakao praha
  • 2 kašike čokoladnih kapljica (komadića)

Fil:

  • 250 g jogurta
  • 2 kašike agavinog sirupa ili drugog zaslađivača
  • 2 kašike kakao praha
  • čokoladne mrvice (opciono)

Priprema:

Potopite u vodi ovsene pahuljice i ostavite da odstoje oko 15 minuta. Banane oljuštite i izgnječite viljuškom tako da budu ispasirane, pa ih pomešajte sa ovsenim pahuljicama. Umutite jaja i sipajte u smesu sa pahuljicama, pa dodajte mleveni badem, šećer, kakao, prašak za pecivo i čokoadne komadiće. Sve dobro izmešajte da dobijete jedinstvenu smesu. Pleh ili vatrostalnu posudu podmažite uljem ili obložite pek papirom, pa ravnomerno u njemu rasporedite smesu. Pecite na 180 stepeni oko 40 do 45 minuta.

Umutite jogurt, sirup od agavei kakao prah. Dobro izmešajte kašikom da se sjedini pa premažite preko kolača. Pospite kolač čokoladnim mrvicama po želji i poslužite.

Izvor; Sensa