Uskršnji post uveliko je u toku, a idealan izbor za obroke u ovom periodu može biti pašteta od tune.

Brz tempo života često otežava mogućnost da se hranimo zdravo i izbalansirano, a post je idealno vreme za postizanje sklada između tela i uma.

Na spisku posnih namirnica posebno se izdvaja pašteta od tune, a bilo da je jedete samostalno, ili da je koristite kao sastojak u pravljenju različitih jela, ona je ukusan, lagan i pre svega zdrav izbor. 

carnex pasteta tuna_83833915.jpg
Shutterstock, Promo 

Lider u posnim paštetama na našem tržištu je Carnex, čija pašteta od tune je napravljena od odabranih komada tune žutih peraja i prirodnih začina, a savršeno izbalansirani sastojci vrhunskog kvaliteta rezultirali su paštetom blagog, ali i ujedno bogatog ukusa, fine strukture i mazivosti.

Ova posna namirnica odlično se kombinuje uz povrće i uz različite salate, pa je mnogima prvi i omiljeni odabir kako za doručak, tako i za užinu i večeru.

carnex pasteta tuna_1115400758.jpg
Shutterstock, Promo 

Poznato je da je tuna jedna od najzdravijih riba, koju nutricionisti preporučuju da uvrstite u svakodnevnu ishranu, s obzirom na to da je izuzetno bogata hranjivim sastojcima.

Sadrži minerale poput kalijuma, selena i magnezijuma, velike količine vitamina B, kao i omega-3 masne kiseline koje su od velikog značaja za zdravu ishranu.