Ukoliko volite tikviceu raznim varijantama, onda će vas i ova kombinacija sigurno oduševiti. Najčešće se tikvice pohuju ili se pravi od njih musaka, a sada vam donsoimo recept za francuski omlet. Savršen spoj ukusa čine tikvice, sir i jaja koji se spajaju u rerni, puštaju sok i čine da dobijete lagan, zdrav, ali i izuzetno ukusan obrok. Napravite sočnu i aromatičnu fritatu, zapecite u rerni i poslužite uz jogurt ili kiselo mleko. Najlepše je jesti dok je još vruće!

Fritata od tikvica, jaja i parmezana

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • 4 čena belog luka
  • 7 jaja
  • 4 kašike biljnog ulja
  • 150g g parmezana
  • 1 crni luk
  • 2 kašike bosiljka

Priprema:

Iseckajte na sitno crni i beli luk, a tikvice isecite na tanke kolutove. Na dve kašike biljnog ulja propržite crni luk, pa dodajte beli luk i tikvice - dinstajte sve još 3 do 5 minuta. Umutite jaja sa seckanim bosiljkom i polovinom rendanog parmezana. Ovom smesom prelijte tikvice. Sve stavite u vatrostalnu posudu za pečenje, podmazanu preostalim uljem, a odozgo pospite parmezanom. Pecite 10-15 minuta na 200 stepeni.Uživajte!

Izvor: Sensa