Ukoliko volite bruskete, ali se trudite da ne jedete hleb i da se hranite zdravo, donosimo vam jednostavan recept Jelene Đoković. Pre par godina Jelena je objavila ovo ukusno i zdravo jelo a Instagramu, a možete ga jesti i kada ste na postu ili ako birate veganski način ishrane.

Umesto hleba, ove bruskete"nose" hrskavo pečeni krompiri, a čeri paradajz možete zameniti običnim parajazom. Takođe, ako ne volite bosiljak, možete se igrati i eksperimentisati sa peršunom. Lagano za leto u savršenoj harmoniji ukusa, ovaj obrok, ako nas pitate, savršeno se slaže uz neki hladan napitak.

Brusketi od krompira po receptu Jelene Đoković

Sastojci:

  • 2 velika ili 4 mala krompira
  • 2 šolje seckanog čeri paradajza
  • 2 mlevena čena belog luka
  • 5 listova svežeg mlevenog bosiljka
  • ¼ kašičice morske soli
  • sok od ½ limuna
  • 1 kašičica meda (opciono)
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Krompir isecite po dužini na dugačke ovale debljine oko pola centimetra i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Krompir pecite 30 minuta, dok po vrhu ne dobije zlatno smeđu boju.

Umutite limunov sok, so, beli luk i med (po želji) u maloj posudi. Dodajte paradajz isečen na kockice i promešajte da se sjedini. Pečene kriške krompira poređajte na poslužavnik i po njima pospite paradajz isečen na kockice i mleveni bosiljak.

Po svakoj brusketi na kraju dodatno pospite morsku so i biber po ukusu.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

Jelena Đoković sport Instagram/jelenadjokovicndf