Ukoliko volite bruskete, ali se trudite da ne jedete hleb i da se hranite zdravo, donosimo vam jednostavan recept Jelene Đoković. Pre par godina Jelena je objavila ovo ukusno i zdravo jelo a Instagramu, a možete ga jesti i kada ste na postu ili ako birate veganski način ishrane.
Umesto hleba, ove bruskete"nose" hrskavo pečeni krompiri, a čeri paradajz možete zameniti običnim parajazom. Takođe, ako ne volite bosiljak, možete se igrati i eksperimentisati sa peršunom. Lagano za leto u savršenoj harmoniji ukusa, ovaj obrok, ako nas pitate, savršeno se slaže uz neki hladan napitak.
Brusketi od krompira po receptu Jelene Đoković
Sastojci:
- 2 velika ili 4 mala krompira
- 2 šolje seckanog čeri paradajza
- 2 mlevena čena belog luka
- 5 listova svežeg mlevenog bosiljka
- ¼ kašičice morske soli
- sok od ½ limuna
- 1 kašičica meda (opciono)
- so i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Krompir isecite po dužini na dugačke ovale debljine oko pola centimetra i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Krompir pecite 30 minuta, dok po vrhu ne dobije zlatno smeđu boju.
Umutite limunov sok, so, beli luk i med (po želji) u maloj posudi. Dodajte paradajz isečen na kockice i promešajte da se sjedini. Pečene kriške krompira poređajte na poslužavnik i po njima pospite paradajz isečen na kockice i mleveni bosiljak.
Po svakoj brusketi na kraju dodatno pospite morsku so i biber po ukusu.
(Sensa)
BONUS VIDEO:
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!