Jedna od osnova uravnotežene ishrane su i zdrave užine koje omogućavaju našem telu da održi optimalan nivo šećera u krvi i da nikada ne ostane bez energije.
Međutim, često nas opterećuje izbor užine, jer nam nije uvek zgodno da pored obroka koje već pripremamo planiramo i manje obroke. Pored orašastih plodova, svežeg i suvog voća možemo u svoje užine uvesti i kokice.
Meri Sabat, nutricionistkinja i personalna instruktorka objašnjava da postoji veza između suvih kokica (onih koje se ne prže u ulju) i kakao praha sa gubitkom kilograma.

Kokice sa kakao prahom

Kokice na vazduhu, omiljena niskokalorična užina, dobijaju još primamljiviji ukus kada su uparene sa kakao prahom. Vazdušna hrskavost kokica u kombinaciji sa bogatim ukusom prožetim kakaom je užina koja zadovoljava i želju za slatkim i slanim.
“Kokice na vazduhu su niskokalorične, a dodavanje kakao praha daje malo slatkoće bez viška šećera koji se nalazi u mnogim tradicionalnim slatkim grickalicama. Kakao takođe sadrži antioksidante i malu količinu zdravih masti", ističe Sabat.

Umerenost

Iako ova harmonična slatko-slana užina ima potencijal u okviru strategije za mršavljenja, umerenost ostaje najvažnija.
Meri Sabat objašnjava: „Uživanje u ovoj užini iziskuje malo više vremena i truda zbog žvakanja što je odlično jer nas usmerava da pažljivije pristupamo obroku i obraćamo pažnju na znake sitosti.”

(Sensa)

BONUS VIDEO: